Expoziție de arme și tehnică militară medievală, toată vara, la Muzeul Olteniei

Expoziție de arme și tehnică militară medievală, toată vara, la Muzeul Olteniei

3.788
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Arme albe, arme de foc, ghiulelele sau elemente de armură din perioada medievală, toate acestea vor fi expuse la Secția Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei, în perioada estivală, prima zi a evenimentului fiind joi.  

Potrivit reprezentanților Muzeului Olteniei, în expoziție se regăsesc 22 de piese reprezentând arme albe, arme de foc, ghiulele, piese de harnașament și elemente de armură, datând din perioada secolelor XVI-XIX, piesa centrală fiind o sabie de inspirație orientală.

„Piesa centrală a expoziției este o sabie cu lama curbată, de inspirație orientală. Șcimitar (shamshir) sau șimșir, este o sabie cu lama curbată, originară din Orientul Mijlociu. Cuvântul shamsher provine din persană, și ar însemna ghiara labei sau shamshir, sabia vânătorului, și apare în secolul XII. Apare la mongoli fiind preluată și de către turci care o vor denumi kilij, suferind unele modificări. Era folosită de călăreți, pentru că este o sabie ușoară, deci ușor de manevrat iar designul curbat ajuta să nu se blocheze precum săbiile drepte folosite de către europeni. Exponatul muzeului este o sabie specifică secolelor XVIII-XIX”, au explicat reprezentanții Muzeului Olteniei.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada estivală.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7528

  Dacă ne invadează rușii cu astea ne ducem la război… și cu icoana lu Boca în buzunar )

  Numai din Fața Luncii facem o brigada de asasini colorați cu Katane cuțite și topoare.
  Din CV9 și din Rovine facem o brigadă cu câini de luptă agresivi.

  Luam toate fetele frumoase și le trimitem iscoade rușilor ca să îi imbete și să îi țină ocupați în timp ce noi cucerim Moscova.

  Ultima dată au avut noroc rusnacii cu iarna aia grea din ’42. Nu mai au ei norocul ăla.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.