Expoziție de inventică organizată de studenții craioveni

Expoziție de inventică organizată de studenții craioveni

7.871
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Stundenții craioveni au demonstrat că pot mai mult. 12 facultăți ale Universității din Craiova au expus invențiile tinerilor care le frecventează. Roboți, drone, carturi și chiar un elicopter în miniatură, experimente chimice sau aranjamente florale. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți vedea la expoziția de intentică din centrul vechi al orașulu.

O mașină de tip buggy, realizată de un alt student de la Mecanică a făcut furori prntre trecători, mai ales când au văzut-o la plimbare.


Tot la standul de la Facultatea de Mecanică se poate găsi un cart contruit de la zero de o echipă de stundenți din anul trei care a participat cu el la o comeptiție în Franța. Autovehiculul ajunge până la 100 de km/h și în afară de motor care a fost cumpărat, totul a fost realizat de studenți.  „L-am făcut în două luni jumate, am muncit de dimineața până seara. Am pus multă pasiune și la capitolul contrucție a fost cel mai apreciat. Am avut ceva probleme în timpul competiției, dar îl vom îmbunătăți”, a spus Robert Rotaru, unul dintre studenții care a lucrat la realizarea cartului.

Și roboțelul Nao, asistentul studenţilor de la Facultatea de Electrotehnică a strâns o mulțime de curioși. „Are patru microfoane direcţionale poziţionate aici pe piept, difuzoare, două camere video, este capabil să capteze feţele umane, şi să interacţioneze cu persoanele din jurul lui”, a explicat unul dintre studenți. La fel și dronele sau elicopterul în miniatură. Numărul exponatelor este însă mult mai mare. 12 facultăți au adus ce au mai bun și dacă ați ratat exoziția ieri, puteți merge și astăzi până la ora 17. De mâine se mută la Severin pentru două zile.



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2795

    Bravo lor, că știu să facă, dar astea nu sunt invenții (drone, carturi cu motoare cumpărate șamd).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.