Facilități în sezonul estival pentru persoanele vaccinate

Facilități în sezonul estival pentru persoanele vaccinate

2.278
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Guvernul ia în calcul ca restaurantele și hotelurile să fie deschise, de la 1 iunie, la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate: Dacă avem 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte.

Șeful Executivului a mai precizat că niciun județ nu mai este în scenariul roșu, iar campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm susținut, scrie Biziday.

”București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult”, a mai declarat premierul.

„Bucureștiul este sub incidența de 3 la mie, niciun județ nu mai este în scenariul roșu. M-am uitat pe date, se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. La București, Cluj, Timiș, Constanța, toate au peste 20% rată de vaccinare. Cluj-Napoca 34%, București are 30%. În orașe avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide mai mult. Dacă atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea redeschide mai mult. (La ce măsuri ne putem aștepta?) Pentru sezonul estival, putem să ne așteptăm să nu purtăm mască la plajă, la munte, în drumeții”, a spus Cîțu.

Facilități vor avea persoanele vaccinate, a completat premierul.

„Putem să ne așteptăm la facilități pentru persoanele vaccinate. De exemplu, restaurante și hoteluri care funcționează la capacitate 100% pentru persoanele vaccinate. Putem vorbi și de evenimente private permise doar pentru cei vaccinați.  Da, am spus evenimente private doar cu persoane vaccinate. Nu avem o formulă, dar dezbatem o asemenea propunere”, a mai precizat Cîțu.

În ceea ce privește purtatul măștii, posibile modificări ar putea avea loc la 1 august.

„Pentru renunțatul la mască, aș aștepta să vină 1 august și mai vedem atunci. Este nevoie de responsabilitate. Am văzut în weekend câțiva operatori economici neresponsabili. Voi avea o vizită la Constanța și o sa mai discutăm”, a conchis premierul.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Ce batai de campi doamne….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.