FC U Craiova și FC Voluntari vor disputa barajul pentru preliminariile Conference...

FC U Craiova și FC Voluntari vor disputa barajul pentru preliminariile Conference League

1.690
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primul meci al barajului pentru Conference League se va juca între FCU Craiova și FC Voluntari, pe 26 mai, la ora 20:00. Cele două echipe se vor confrunta într-o singură manșă, la Craiova. Echipa patronată de Adrian Mititelu a câștigat acest avantaj terminând sezonul pe primul loc în Play-out.

FC Voluntari s-a clasat pe poziția a treia în clasament, însă joacă barajul datorită faptului că Petrolul Ploiești, echipa de pe poziția secundă, nu a primit licența pentru cupele europene.

Învingătoarea dintre FC U și FC Voluntari mai are de trecut un hop înaintea participării în turul al doilea preliminar al celei de-a treia competiții europene intercluburi. Ea va întâlni fie echipa de pe locul 3 din Play-off (dacă Sepsi Sf. Gheorghe câștigă Cupa României, pe 24 mai), fie echipa de pe locul 4 (în cazul în care Cupa României va fi câștigată de U Cluj). În acest moment, pe aceste poziții sunt CFR Cluj, respectiv Universitatea Craiova.

Întâlniri directe

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în acest sezon, bilanțul fiind favorabil lui FC U. A fost mai întâi confruntarea din turul sezonului regulat, de la Voluntari, câștigat cu 1-0 de gazde (gol Lukas Droppa).

Apoi, în Cupa României, elevii lui Nicolo Napoli au câștigat cu 1-0 pe teren propriu (gol Aurelian Chițu). Următoarea partidă a fost tot la Craiova, în returul sezonului regulat, când FC U a câștigat cu 2-1 (goluri Yassine Bahassa, Nemec autogol/ Vitalie Damașcan).

 

Al patrulea meci, în Play-out, a fost o remiză spectaculoasă: 3-3 (goluri Yasine Bahassa, Aurelian Chițu, Juan Bauza/Naser Aliji, Adam Nemec, Daniel Florea).

Așadar, Yasine Bahassa și Aurelian Chițu au marcat câte două goluri în poarta ilfovenilor în această stagiune.

„Alb-albaștrii” sunt favoriți la casele de pariuri

„Alb-albaștrii” sunt favoriți la casele de pariuri, prin prisma rezultatelor directe prezentate mai sus, dar și a formei arătate în această fază a sezonului. De exemplu, agenția Mr Bit oferă cota 2.15 pentru victoria lui FC U și cota 3.80 pentru un succes al lui FC Voluntari. Pe aceeași platformă pot fi găsite și jocuri cu RTP Live: https://mrbit.ro/ro/games/live-rtp.

Partida de pe 26 mai este și o înfruntare între golgheterii celor două formații Aurelian Chițu – 11 goluri (4 în sezonul regulat, 6 în Play-out, 1 în Cupa României) vs Vitalie Damașcan – 11 (9 în sezonul regulat, 2 în Play-out).

Adrian Mititelu: E mai greu cu Voluntari decât cu CFR sau cu Universitatea

Adrian Mititelu a fost căutat des pentru declarații în ultima perioadă. Primul subiect de discuție a fost plecarea lui Nicolo Napoli, căruia FC U nu i-a prelungit contractul. Astfel, antrenorul italian se desparte pentru a noua oară de „alb-albaștri”. El va fi înlocuit cu portughezul Joao Janeiro, care a mai fost principal în Portugalia (ligile inferioare), SUA, Slovacia și Ungaria. Ultima dată, Janeiro a antrenat-o pe Debrecen, însă mandatul său a durat numai doar șase meciuri, între iulie și august 2022.

”Ne dorim foarte mult să câștigăm partida de baraj, suntem conștienți că este foarte greu. E un meci foarte dificil. Este mai greu meciul cu Voluntari decât meciul cu CFR Cluj sau Universitatea Craiova. E o echipă foarte dificilă, foarte organizată, care joacă bine cartea contraatacului, cu jucători care pot bate pe oricine”, a declarat Mititelu despre confruntarea cu ilfovenii.

Viorel Moldovan, din postură de analist tv, a considerat că jocul de baraj poate fi câștigat de oricare dintre combatante: „Sunt cam de același nivel. Voluntari și Craiova tot timpul au avut meciuri interesante, care pe care. Cred că este un baraj echilibrat”.

Anul trecut, barajul pentru participarea în Conference League s-a jucat între Universitatea Craiova (Play-off) și FC Botoșani (Play-out). Universitatea a câștigat cu 2-0, grație golurilor marcate de Koljic și Ivan.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.