Finanţare de până la 15.000 de euro pentru proprietarii de case

Finanţare de până la 15.000 de euro pentru proprietarii de case

112.644
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Ghidul de finanţare a programului Casa Eficientă Energetic a fost lansat, marți, în dezbatere publică. Programul este în premieră în lista celor finanţate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi se adresează proprietarilor de case deja construite din România.

Proprietarii pot beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro prin care să-şi facă investiţii pentru eficientizarea energetică a propriei locuinţe. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) finanţează prin AFM 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Bugetul programului Casa Eficientă Energetic este de 100 de milioane de euro şi poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din România.

Cei care aplică la programul Casa Eficientă Energetic pot opta pentru sisteme de termoizolaţie, centrale în condensatie, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilaţie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi şi alte echipamente care îmbunătăţesc eficienţa energetică a casei. Ţintim reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcţie de nivelul finanţării. Aceasta ar înseamna o scădere automată a facturilor locuinţelor în care vor avea loc aceste investiţii. Gândiţi-vă că o casă care nu e bine izolată poate avea pierderi de până la 30% doar prin pereţii exteriori. La acestea se adaugă şi pierderi de până la 25% prin geamuri şi până la 25% prin acoperiş. Deci, mulţi bani aruncaţi pe geam, lună de lună! Programul nostru vrea să întrerupă această risipă”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic va demara imediat după perioada dezbaterii publice (30 de zile) şi după publicarea în Monitorul Oficial.

Cei interesaţi de Casa Eficientă Energetic vor putea depune online cererea pentru prima energetică însoţită de un certificat de performanţă energetică iniţial şi un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare. Asta înseamnă că au la dispoziţie 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investiţiei. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe şi se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni.

Pentru a consulta detaliile programului, puteţi accesa Ghidul de Finanţare al programului Casa Eficientă Energetic aici: http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supune-dezbaterii-publice-proiectul-de-om-pentru-aprobarea-ghidului-de-finantare-a-programului-privind-efectuarea-de-lucrari-destinate-cresterii-eficientei-energetice-in-locuinte-unifamiliale-beneficiari-persoane-fizice/3302



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.