Fonduri europene pentru refacerea Podului Suspendat din Parcul Romanescu

Fonduri europene pentru refacerea Podului Suspendat din Parcul Romanescu

1.701
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul de refinanțare privind proiectul de reabilitare a Parcului Nicolae Romanescu din Craova, cel care include și lucrările ce vor fi efectuate în cazul podului suspendat, a fost semnat joi, la sediul Primăriei Craiova, de către reprezentanții municipalității și directoarea ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu.

Contractul are o valoarea totală de peste 11 milioane de euro și prin acest „proiect retrospectiv”, municipalitatea recuperează suma de bani deja investită din bugetul propriu în tot ceea ce a presupus reabilitarea și modernizarea parcului, având totodată posibilitatea să reabiliteze și podul suspendat.

„În anul 2015, când s-a contractat acest proiect s-a contractat pe o sumă de 78% din total, respectiv 12 milioane de euro dintr-un total de 15 milioane de euro. Ulterior a fost decontat doar 29%, doar trei milioane de euro, lucrările fiind continuate cu finanțare de la bugetul local. Semnarea acestui contract este un succes din mai multe puncte de vedere . În primul rând, primăria s-a mobilizat exemplar pentru a redacta această cerere de finanțare, într-un termen foarte scurt. Apoi, conform ghidului, valoarea maximă era de cinci milioane de euro. S-au făcut demersurile necesare astfel încât să se majoreze acest plafon și iată că semnăm contractul cu o valoare de peste 11 milioane de euro”, a explicat Bogheanu.

Potrivit primarului Mihail Genoiu, demararea lucrărilor depinde de vreme, contructorul având la dispoziție de la nouă până la 12 luni pentru a le realiza, din momentul începerii acestora.

„Noi, la ora aceasta, avem studiul de fezabilitate finalizat şi ţinută procedura de proiectare şi execuţie. Proiectarea a fost finalizată şi lansat certificatul de urbanism şi obţinerea avizelor pentru autorizaţia de construcţie. Singurul aviz care nu a venit încă dar care a fost dat, nu a fost redactat este avizul de la Ministerul Culturii. Vom avea discuţii cu constructorul dacă se pot face ceva lucrări în perioada de iarnă, dacă nu imediat ce vremea va permite vom da drumul la lucrări”, a precizat Genoiu.

Refacerea podului va costa peste un milion de euro. Lucrările de reabilitare și modernizare a parcului au presupus refacerea a peste 65.000 de metri pătrați de alei și zone pietonale, reabilitarea a 11 poduri și podețe, reabilitarea rețelelor de irigații, alimentare cu apă și canalizare, amplasarea a peste 700 de stâlpi ornamentali pentru iluminatul public, etc.

Parcul Nicolae Romanescu este considerat ca fiind cel mai mare parc natural din estul Europei, situându-se ca întindere, pe locul al doilea, după Herăstrău.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7207

  Nu-mi plac bordurile alea jerpelite puse in parc.. Da-l incolo de aspect retro.. zici ca sunt luate de la demolari..

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9349

  Cred ca n-au stiut , nici tu nu i=ai informat ca nu-ti plac ca poate nu le puneau , montau unele cocalaresti sa-ti placa tie

 3. #3
  Trancer
  Data de inscriere
   11-08-2008
  Locatie
   Крайова
  Mesaje
  488
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Nu-mi plac bordurile alea jerpelite puse in parc.. Da-l incolo de aspect retro.. zici ca sunt luate de la demolari..

  Nu e vorba de aspect retro, e vorba ca e sunt chinezarii si s-au facut praf. Dar tre sa manance si gura lu Videanu ceva.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.