Fostul primar al Calafatului condamnat la 4 ani şi 11 luni de...

Fostul primar al Calafatului condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare

6.826
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mircea Guță, fostul primar al orașului Calafat, este condamnat defintiv la închisoare pentru abuz în serviciu şi pentru că făcut afaceri ilegale cu un apropiat al lui Bercea Mondial.
Fostul primar a fost trimis în judecată în anul 2014 de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită, iar acum magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât să-l  condamne, ieri, la 4 ani și 11 luni de închisoare, sențina fiind definitivă.
Fostul primar al oraşului Calafat  a achiziţionat diverse bunuri de la o firmă administrată de un apropiat al lui Bercea Mondial. Tot el a primit şpagă un autoturism Chrysler pentru a încheia afacerea. Anchetatorii au stabilit că Mircea Guță a făcut o serie de achiziții prin care a păgubit bugetul orașului cu peste 300.000 de euro.

Constantin Coman, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale în care s-au livrat bunuri finite, este complicele fostului primar, după hotărârea DNA-Craiova. L-a făcut să incalce legislația privind achiziții publice, după ce a primit cadoul.

Anul trecut, în luna martie, fostul primar al orașului Calafat, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința a fost atacată cu apel, iar magistrații Curții de Apel Craiova l-au condamnat defintiv pe Mircea Gută  la 4 ani și 11 luni de închisoare.

Inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 11 luni închisoare, în condiţiile art. 60 C.p., pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g C.p. pe o perioadă de 2 ani şi pedeapsa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi pe perioada prev. de art. 65 alin. 3 C.p.. În baza art. 48 alin. 1 C.p. rap. la art. 13 ind. 2 din Leg. nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.p. cu aplic. art.35 alin. 1 C.p. şi art. 75 alin. 2 lit. a C.p. rap. la art. 76 alin. 1 C.p. şi art. 396 alin. 10 C.p.p. şi art. 5 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul Coman Constantin la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g C.p. ca pedeapsă complementară şi pedepasa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi în condiţiile art. 65 alin. 3 C.p.. Obligă inculpatul în solidar şi la plata dobânzii legale calculată la suma de 1.399.220,69 lei reprezentând prejudiciu. Constată că inculpatul Coman Constantin a achitat suma de 404.500 lei din totalul prejudiciului“, se arată în motivarea instanței.
Fostul primar al orașului Calafat, Mircea Guță a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-04-2018
    Mesaje
    21

    Pe fostul primar al Craiovei cand il vedem la tuhaus ? Ahhh… scuze, este ministreasa, iar la conducerea tarii este partidul rosu, deci nu se poate in urmatorul deceniu

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.