FOTO. Angajații Fabricii de Avioane vor locuri de muncă sigure

FOTO. Angajații Fabricii de Avioane vor locuri de muncă sigure

22,584
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Comenzi noi, locuri de muncă sigure şi salarii decente, acestea sunt cele mai importante trei lucruri pe care şi le doresc angajaţii Fabricii de Avioane Craiova. Mulţi duc dorul zilelor de dinainte de Revoluţie, când unitate avea peste 4.500 de muncitori, şi speră ca vizitele oficialităţilor din Capitală să aibă la un moment dat şi efecte.    

Despre siguranţa locului de muncă vorbea majoritatea muncitorilor Fabricii de Avioane Craiova, luni, cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă în unitate.

Anul acesta, comenzi nu prea au fost, iar cele care s-au făcut au fost pentru mentenanţa aeronavelor deja construite şi date în folosinţă.

„Am rămas puţini, la ora actuală. Ne dorim să primim comenzi, să fim siguri că avem de lucru. Suntem o mână de oameni şi vrem să vedem un lucru bun şi pentru această unitate. Noi chiar vrem să muncim. Anul acesta, am avut comenzi doar pentru mentenanţa celor care le-am făcut până acum. Sperăm la vremuri mai bune”, a spus unul dintre muncitori.

Angajaţii fabricii mai speră ca unitatea să reziste mult timp de acum încolo şi că vizita premierului Dăncilă, de luni, va da roade.

„Noi nu avem funcţii de conducere, aşa că tot ce ne putem dori sunt comenzile.  Dacă vor fi comenzi, automat va fi bine şi pentru noi. Ne dorim să ieşim la pensie de aici. Sperăm ca vizita premierului să aibă rezultate, nu să rămână doar o acţiune făcută pe aici pe la noi”, a spus un alt angajat al fabricii.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7121

  Daca nu ar fi fost intreprindere strategica de mult ar fi fost inchisa. Fabrica functioneaza la cota de avarie. Toti specialistii adevarati ai fabricii au plecat la munca in strainatate in Europa ori in SUA. Au ramas in fabrica lichelele pesediste.

  Chiar daca sa zicem prin absurd ca ar primi comenzi.. nu ar mai avea specialisti cu care sa munceasca… si nu s-ar mai intoarce nimeni inapoi ca aia care au plecat au plecat fara sa se mai uite in urma.

  Specialisti nu s-au mai facut in scoli fiindca s-au inchis profilele tehnologice pe acest domeniu de la liceele locale..

  Singurele cursuri in acest domeniu au fost niste cursuri ROMAERO pe la Bucuresti cu scolarizare de 1 an sau 2 dar nici alea nu se mai fac de prin 2016

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.