DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe zone din Craiova au fost inundate, în urma ploii căzute marți după-amiaza, pompierii intervenind și în cazul unui copac căzut peste cablurile de tramvai din zona mall-ului.  

Municipiul Craiova a fost marți, până la ora 18.30, sub avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, fiind înregistrate averse ce au cumulat 35-50 l/mp, descarcari electrice, vijelie, grindina de dimensiuni medii.

Mai multe straăzi din oraș au fost și sunt și la această oră inundate, iar copacii rupți de vânt au făcut deja probleme.

„Degajare copac (plop) cazut pe cablurile de tramvai zona Mall Electroputere. Intervine Det 2 Pomp Craiova cu echipaj descarcerare”, informează ISU Dolj.

Și în Craiovița, creanga unui copac a fost doborâtă peste o mașină.

Potrivit ISU Dolj, a fost inundată și incinta Muzeului de Artă Craiova. Apa a pătruns la demisol și în casa liftului. Nu au fost afectate obiecte de valoare din instituție.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a anunțat că toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, iar canalizarea a refulat în mai multe zone ale urbei.

„În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a scris pe pagina de Facebook, primarul Lia Olguța Vasilescu.

Sursa foto străzi inundate: Facebook Narcisa Iorga.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.