(Foto) Dolj: Bicicliștii au curățat Valea Ulmului de gunoaie

(Foto) Dolj: Bicicliștii au curățat Valea Ulmului de gunoaie

1.609
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Valea Ulmului, una dintre cele mai frumoase zone din apropierea Craiovei, la Bucovăț, este, din nefericire, grav afectată de aruncarea necontrolată a deșeurilor. Arealul respectiv, situat în interiorul sitului natural de importanță comunitară ROSCI0045 Coridorul Jiului, parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, reprezintă și locul obișnuit de acțiune al unor bicicliști craioveni, care au decis să preia inițiativa și să treacă la fapte.

Potrivit unui comunicat de presă al ADI Ecodolj, voluntarii au mers, sâmbăta trecută, cu bicicletele, pe Valea Ulmului, pentru a demara curățenia. Timp de câteva ore, aceștia au adunat deșeurile și le-au separat, acțiune la care a participat și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ precum și operatorul de salubrizare care a contorizat aproape 2 tone de deșeuri colectate.

Ne-am bucurat să ne alăturăm acestei inițiative. Sunt zone în care accesul cu mașina este imposibil sau foarte dificil, dar în care se poate ajunge cu bicicleta și descoperim oameni cărora le pasă și care au organizat, rupându-și din timpul lor, o acțiune de salubrizare într-o arie naturală protejată. Pentru noi, a fost o surpriză plăcută și sperăm ca acest demers să reprezinte doar primul pas al unei colaborări îndelungate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ECODOLJ va răspunde «prezent» la orice acțiune care are drept scop menținerea județului curat, verde, precum și asigurarea unui mediu sănătos“, a declarat Adela Plăcintescu, directorul ADI ECODOLJ.

Foto: ADI Ecodolj

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Foarte frumos din partea lor! Ma bucur sa vad ca printre atatea animale mai exista si oameni!
  Primaria cred ca are ceva maruntis sa instaleze 3..4 camere amarate in astfel de zone sa dea niste amenzi usturatoare animalelor si dupa sunt convins ca nu mai arunca nimeni gunoaie!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.