FOTO. Echipa de fotbal Universitatea Craiova, în paginile unui volum apărut în...

FOTO. Echipa de fotbal Universitatea Craiova, în paginile unui volum apărut în ediție bilingvă

1.113
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Volumul „Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova – 70 de ani în arena fotbalului românesc şi european (1948-2018)”,  în ediţie bilingvă română-engleză şi coordonat de profesorul universitar doctor Dumitru Otovescu, a fost lansa miercuri, evenimentul fiind găzduit de Universitatea din Craiova.

În paginile cărții se regăsesc momente importante din tot ceea ce reprezentă cei 70 de ani de existență a echipei care până în anul 2017 a numărat 70 de antrenori şi 475 de fotbalişti.

Potrivit coordonatorului acestui volum, prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, prin această „Monografie” nu s-a dorit realizarea unei lucrări istorice și nici literare, acceptul fiind pus pe latura umană.

„Nu am vrut să fac istorie, pentru că nu sunt istoric, nu am vrut să fac literatură, pentru că nu sunt literat, ci am vrut să reflectez asupra parcusului acestei echipe din toate punctele de vedere și să fac știință. Am plecat de la echipă, de la antrenori, spectatori, administrația locală, toți factorii care contribuie la realizarea acestei echipe studențești”, a declarat Otovescu.

Prezent la eveniment, actualul președinte al Universității Craiova, Sorin Cârțu, la rândul său un renume în lumea fotbalului, a adus în atenția celor prezenți prietenia care s-a legat între cei de la „Craiova Maxima”.

„Am petrecut alături de niște colegi excepționali, niște fotbaliști care erau ieșit din tipare și care, la vremea respectivă și poate chiar și azi, se găsesc mai greu. Am avut niște prieteni deosebiți în ei. Nu întâmplător, în perioada respectivă, am avut și foarte multe performanțe. Vreau să aduc un omagiu și regrete nespuse pentru cei care azi ar fi trebuit să fie aici, în mijlocul nostru și care, din păcate, nu mai sunt. Mă gândesc la Ion Oblemenco, Petre Deselnicu, Crișan, Ștefănescu, Tilihoi, Balaci. Această monografie ne face nemuritori”, a spus  Cârțu.

Tot despre cum s-a jucat cândva, pe teren, a vorbit și Constantin Bâtlan, fost jucător al Universității Craiova, în generația 1960-1970.

„În perioada anilor 1968-1969, au fost aduși la Craiova și jucătorii Țarălungă, Marcu, care au dinamizat echipa, în sensul bun al cuvântului. În 1972, au fost aduși Alexandru Boc și Dragu Bădin, care au dau o siguranță deosebită apărării echipei noastre. Condițiile existente în 1962 erau sub nivelul rezultatelor echipei, iar acum când conducerea clubului a asigurat condiții deosebite echipei, cred că rezultatele obținute nu se ridică la valoarea condițiilor create. Eu urez succes echipei Universitatea, în lupta deosebită pe care o duce cu celelalte echipe, care totuși nu mai au o valoare deosebită cum era pe vremea când Steaua și Dinamo controlau campioanatele de fotbal”, a fost mesajul lui Constantin Bâtlan

La lansarea acestui volum, care a avut loc la Universitatea din Craiova au participat foşti componenţi ai echipei din Bănie, cei din conducerea Clubului Universitatea Craiova, lotul Centrului de Copii şi Juniori, reprezentanţi ai Federației Române de Fotbal.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7410

  Asta e din ciclul … și profesorii sunt clonați câteodată…
  Adevărata Universitate e în faliment… a murit..
  Cele doua echipe dpdv legal sunt clone ambele.. Una clona pesedului din liga 1 pe nume CSU craiova 1948, alta clona lui Mititelu.. pe nume FCU Craiova 1948

  Care naiba 70 de ani de istorie a unei echipe infiintate in 2013.. 2019-2013.. 6 ani de istorie.. nici generala nu a terminat-o.. Palmares.. O cupa a Romaniei..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.