FOTO. Echipamentele din cabinetele medicale școlare schimbate după 35 de ani

FOTO. Echipamentele din cabinetele medicale școlare schimbate după 35 de ani

1.877
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cabinetele şcolare din municipiul Craiova au ajuns în atenția autorităților locale, fiind achiziționate mai multe echipamente pentru dotarea unităților respective, totalul investiției ridicându-se la suma de 240.000 de lei.  

Anul acesta au fost cumpărate șase scaune stomatologice, urmând ca alte opt să fie achiziționate anul viitor.

„A fost un program pilot în care au fost achiziționate șase scaune de acest fel, anul acesta. Două dintre ele sunt la dispensarul studențesc, celelalte sunt la liceul Carol, Mihai Viteazu, Liceul Traian Vuia și Titulescu. În paralel cu aceste scaune au fost achiziționate și 14 autoclave pentru sterilizarea instrumentelor, moderne, digitalizate și cu toată aparatura modernă. Continuăm în acest sens și în anul 2020 cu tot ce înseamnă cabinete medicale la școli și tot ce înseamnă dotare în așa fel încât să se poată să se intervină urgent, rapid în orice situație care apare în timpul orelor”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Serviciile medicale sunt asigurate de către medicii unităților de învățământ.

„Investiția în unituri dentare și autoclave a fost anul acesta în jur de 240.000 de lei, iar anul viitor urmează celelalte opt cabinete stomatologice care au mai rămas. Nu există contracte cu medicii, serviciile medicale se fac de către medicii noștri. În fiecare unitate școlară, la cabinetele stomatologice și de medicină generală avem medici angajați, cu asistente”, a explicat Anca Ilie, director al Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe din municipiul Craiova.

Scaunul este dotat conform normelor europene. În cadrul cabinetelor de medicină școlară se pot asigura absolut tot ceea ce înseamnă profilaxia cariei dentare, tratamente profilactice pentru elevi, spune medicul Radu Pisc.

Fostele echipamente erau din anul 1984 și se impunea schimbarea lor, mai spune specialistul, întrucât nu mai făceau față cerințelor actuale, tratamentelor moderne.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.