DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii Şcolii Gimnaziale Speciale „Sfântul Vasile” din Craiova au partcipat, marți, la cea de-a IV-a ediţie a Concursului Interudeţean-Expoziție-Fetival „Halloween de poveste”, scopul acestui proiect fiind acela de a promova voluntariatului în rândul tinerilor și implicarea acestora și a copiilor în cunoașterea culturii altor popoare europene.

Potrivit cadrelor didactice implicate în proiect, concursul a cuprins două etape, o etapă prin corespondenţă şi una cu participare directă.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect au fost atât elevii de la Școala Gimnazială Specială „Sfântul Vasile” din Craiova, cât și elevii de la școlile partenere implicate, iar cei indirecți sunt cadrele didactice, părinții, specialiștii, consilierii școlari, managerii educationali, comunitatea locală.

„Tema concursului a fost „Halloween” și a cuprins trei secțiuni: Secțiunea 1 – Compuneri literare; Sectiunea 2 – Desen/ Colaj/ Pictură; Sectiunea 3 – Măști, decorațiuni. Aproximativ 150 de elevi au cunoscut semnificația Halloween-ului, precum și aspecte legate de spiritul de solidaritate, egalitate de șanse și toleranță. De asemenea, s-a format o strânsă legătură interumană între elevii participanți. Atât elevii, cât și părinții acestora, precum și restul beneficiarilor, vor învăța să accepte diversitatea și să promoveze adevăratele valori”, a explicat Oana Babolea Budeancă, profesor de kinetoterapie în cadrul Școlii „Sfântul Vasile” din Craiova.

Expoziția și festivalul-concurs  „Halloween de poveste” se află la cea de-a IV-a ediție, elevilor pregătindu-li-se și o petrecere surpriză cu tort tematic.

„La început, elevii au participat la un atelier de face-painting, apoi au confecționat cu multă ingeniozitate costume haioase. Elevii au participat la parada costumelor, având parte de premii și distracție. Finalul a fost cel mai atractiv, ei vânând fantome pe tavan. Văzând entuziasmul copiilor, am decis să le organizăm o petrecere surpriză cu pizza și tort tematic”, a completat Monica Dobre, profesor în cadrul Școli Sfântul Vasile din Craiova.

Proiectul a fost coordonat de către profesoarele Budeancă-Babolea Oana, Cornea Florentina, Dobre Monica de la Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Vasile” Craiova și Stoica-Fetea Didona de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, alături de colaboratorii din județele partenere.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.