DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Programul de sprijin pentru tomate se derulează cu succes în județul Dolj, și în acest an, până în prezent fiind înscriși, în acest proiect, 1.550 de fermieri. 

Unul dintre dintre doljenii care beneficiază de acest program este din comuna Ciupercenii Noi. A cules deja primele roșii, alegând ca piața de desfacere pe cea din București.

Echipele formate din reprezentanții Directiei pentru Agricultură Dolj sunt prezente în tot județul pentru verificările la recoltare și la rodire.

„Beneficiarul Marin Pomană, din comuna Ciupercenii Noi, judetul Dolj se mândrește cu roșiile dansului si, de asemenea, noi ne mândrim cu activitatea dumnealui. Felicitări din partea reprezentanților Directiei pentru Agricultura Dolj”, anunță reprezentanții Direcției pentru Agricultură Dolj.

Un alt doljean care are beneficiază de acest program este din Ișalnița. Costin Mitran a început recoltarea tomatelor încă din 25 martie și estimează că va obține între nouă și 12 tone de roșii.

În ședința Guvernului, din data de 26 martie, a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2020.

Cererea de înscriere în program și documentele aferente pot fi depuse /transmise la direcțiile pentru agricultură din fiecare județ inclusiv prin fax sau poștă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

Potențialii beneficiari sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producători agricoli persoane juridice.

Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.