FOTO. S-a mărit familia Grădinii Zoologice din Craiova. Leon va avea parteneră

FOTO. S-a mărit familia Grădinii Zoologice din Craiova. Leon va avea parteneră

3.042
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi cerbi lopătari și o leoaică sunt noii membri ai Grădinii Zoologice din Craiova, animalele fiind donate de către reprezentanții Grădinii Zoologice din Reșița. 

Leoaica Tina a ajuns la Grădina Zoologică din Reșița tot în urma unei donații, de la Cricul Las Vegas Vargas. Știind că la Craiova Leon crește singur, reprezentanții parcului din Reșița au luat decizia să o aducă în Bănie.

„Grădina Zoologică din Reșița a primit ca donație femela leu de la Circul Las Vegas Vargas, de la soții Arca, singurii dresori de animale sălbatice din România. Știind că la Craiova, colegii noștri au un exemplar mascul de leu am decis, având în vedere bunăstarea animalelor, ca Leon să nu crească singur și trist și să aibă pereche. Exemplarul se numește Tina. Avem o colaborare frumoasă cu grădina zoo din Craiova, ne bucurăm de fiecare dată când putem realiza un schimb de animale”, a spus Gabi Stănucă, director Grădina Zoologică Reșița.

Cu grădina din Reșița a mai avut loc un schimb de animale, în august, când la Craiova au ajuns o pereche de cerb lopătar și o pereche de coati.

„Ne bucurăm de fiecare dată când putem aduce surprize vizitatorilor Grădinii Zoologice. De aproximativ un an, de când la zoo Craiova s-a născut leul, ne-am propus să îi găsim neapărat o parteneră de viață. Reprezentanții grădinii au purtat în toată această perioadă discuții cu administratorii grădinilor zoologice din țară. Colaborarea noastră cu zoo Reșița este una extrem de frumoasă, acolo lucrează, la fel ca și la noi, oameni extrem de dedicați care pun interesul animalelor mai presus de orice”, a spus Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

Exemplarul de leu, cât și cei doi căpriori vor sta în următoarele trei săptămâni în carantină pentru a se acomoda cu noul mediu, dar și cu angajații. După perioada de carantină, animalele vor fi scoase în țarcuri pentru a fi admirate de vizitatori.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4714

    FRUMOS GEST BRAVO LOR.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.