DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere Calafat au descoperit, întrun TIR, 21.600 de țigarete, șoferul apelând la diferite variante pentru a încerca să treacă vama fără ca autoritățile să le găsească.  

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 56 de ani, conducând un ansamblu rutier, înmatriculat în Turcia.

Șoferul transporta usturoi, conform documentelor de însoțire a mărfii, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în cabină, în bagajele personale și în compartimentul motor al mijlocului de transport, 21.600 de țigarete (1.080 pachete), inscripționate cu nume de diferite de mărci și care aveau aplicate timbru fiscal turcesc.

„Colegii noștri au stabilit faptul că țigările aparțineau șoferului, care nu deținea documente de proveniență pentru bunurile respective. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform art. 270 din  Legea 86/2006, iar întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 23.760 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor”, arată Poliția de Frontieră.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.