(Foto/Video) Coadă de 10 km la vama grecilor. Călătorii trebuie să prezinte...

(Foto/Video) Coadă de 10 km la vama grecilor. Călătorii trebuie să prezinte un formular completat anterior

5.915
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sute de mașini așteptau, azi dimineață, să treacă de vama de la granița dintre Bulgaria cu Grecia. Coada era, la ora prânzului, de circa 10 kilomeri, din datele GPS-urillor utilizate de călătorii care tranzitează zona pentru a merge la mare în insulele elene. Motivul aglomerației este verificarea unui formular pe care călătorii trebuie sa îl prezinte pentru a putea intra pe teritoriul elen, în contextul pandemiei de Coronavirus. În plus, accesul rutier pe teritoriul Republicii Elene, în scop turistic, în perioada 1-15 iulie 2020, este permis doar prin punctul de trecere a frontierei Kulata (Bulgaria) – Promachonas (Republica Elenă).

Prins în aglomerație este și un craiovean care a vrut să îi atenționeze pe cei care intenționeze să circule pe cale rutieră despre coada formată înainte cu mulți km de vamă. ”Eu am ieșit din țară pe la frontiera Calafat, acolo a mers repede, nu au fost probleme. Dar, înainte de vama dintre Bulgaria și Grecia coada are 10 km. Am pus pe GPS, să văd exact cât este”, ne-a relatat Sebastian Călinescu, din Craiova.

În aglomerație sunt prinși multi români care călătoresc în Grecia pentru concediu.

Menționăm că,  începând cu data de 1 iulie 2020, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată  fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară, conform unei informări a MAI.

După completare, solicitanții vor primi un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr. Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor) și de distanțare socială. Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu Covid-19, situație în care, persoana testată trebuie să aștepte, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, rezultatul testului.

Refuzul efectuării testării se sancționează cu amendă în cuantum de 500 euro.

De asemenea, menționăm faptul că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, funcție de numărul de numărul de noi cazuri de Covid – 19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Sursa video: Sebastian Călinescu

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.