Genoiu afirmă că la apariția unui singur caz de coronavirus va solicita...

Genoiu afirmă că la apariția unui singur caz de coronavirus va solicita închiderea școlilor

4.165
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat, luni, că ia foarte în serios măsurile anunțate de autoritățile centrale pentru limitarea efectelor coronavirului și că este ”adeptul măsurilor radicale”, referindu-se la eventuala decizie de suspendare a orelor la grădinițe și școli, dar numai în cazul în care apare cel puțin un caz pozitiv de COVID-19. 

Potrivit edilului Craiovei, pentru desfășurarea evenimentelor programate în perioada următoare, municipalitatea va face demersurile necesare către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj și în funcție de decizia acesteia manifestările vor avea loc sau vor fi anulate.

O să facem adrese cu evenimentele noastre, cu Zilele Oteniei, inclusiv cu cele ale instituțiilor de cultură, de la Operă, de la Filarmonică, și se va hotărî”, a precizat Mihail Genoiu.

Primarul a mai spus că deciziile privind anularea manifestărilor, suspendarea cursurilor școlare sau alte activități nu pot fi luate de primari, ci numai de Comitetul pentru Situații de Urgență, și că el este ”adeptul măsurilor radicale” și preferă să prevină o eventuală răspândire a bolii.

Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat la noi, însă și eu sunt adeptul măsurilor radicale, adică atunci când apare primul semnal, va trebui să luăm măsuri foarte energice, așa cum s-a hotărât la nivel național. (…) Orice măsură legată de închiderea școlilor, grădinițelor este binevenită din momentul în care lucrurile par să se ducă într-un sens. (…) Dacă riscăm să avem o amploare a suspiciunilor sau un caz confirmat, atunci trebuie luate toate măsurile. Din punctul meu de vedere, tot ce s-a hotărât, inclusiv legat de evenimentele mari, este binevenit, indiferent cine și ce spune. (…) Deci, un singur caz dacă apare și la noi și eu voi cere (n.r. închiderea școlilor și a grădinițelor)”, a declarat edilul Mihail Genoiu.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.