Genoiu: ”La Craiova, cota maximă admisă, de poluare, a fost depășită în...

Genoiu: ”La Craiova, cota maximă admisă, de poluare, a fost depășită în 35 de zile”.

3.730
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Calitatea aerului este în parametri la Craiova, spune primarul Mihail Genoiu, în contextul mediatizării situației din capitală, unde gradul de poluare face obiectul unor verificări riguroase ale Comisiei Europene. În 35 dintre cele 365 de zile ale anului au fost înregistrate depășiri ale cotelor maxime admise, după cum a precizat edilul, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Craiova este singurul oraș din România prins într-un proiect care prevede un plan de acţiune privind oraşele verzi, a mai declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Nu suntem printre acele orașe cu risc de infrigement. Am văzut că apărem în acea listă de 11 orașe. În anul 2019, din 365 de zile, în 35 de zile a fost depășită cota maximă de poluare la Craiova. În restul zilelor, au fost în parametri normali. Stațiile, în număr de cinci, funcționează în totalitate la ora actuală și sunt în permanență colectoare de informații”, a declarat Mihail Gernoiu, primarul Craiovei.

În oraș există 5 stații care analizează calitatea aerului, toate cele 35 de zile în care au fost raportate depășirile fiind înregistrate la cea din zona ”Billa”.

Printre cauzele care contribuie la poluarea aerului, Genoiu a enumerat praful de pe străzi și numărul mare de șantiere de contrucții, care generează deșeuri. Totodată, acesta a amintit și de mijloacele de transport în comun, în curs de achiziționare, care le vor înlocui pe cele vechi și poluante.

Când am semnat contractul de finanţare pentru autobuzele euro 6, prin credit BERD, am primit un bonus, gratuit, un proiect de green city. (…) Acest proiect se implementează din 2019 și are patru etape. În primele două etape s-au făcut măsurători de către consultantul ales de BERD, care a studiat foarte multe domenii: calitatea solului, apei, a aerului, spațiul verde, transport, schimbările climatice, biodiversitatea etc.. După aceste măsurători au fost organizate dezbateri publice în urma cărora s-a stabilit un plan de acţiune pentru Craiova. În perioada următoare ne vom întâlni cu firma consultantă şi vom stabili concret ce avem de făcut. Apoi va fi o etapă de verificare a progreselor făcute în cadrul proiectului”, a mai precizat primarul Craiovei

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7656

    Cu depozitul de gunoi care incet incet devine un munte de gunoi ce faceti? Ala nu polueaza cand bate vantul?
    Ba mai mult acum se depoziteaza si gunoiul din tot Doljul acolo. Creste acum muntele de gunoi de langa Craiova cu o viteza de 10x mai mare ca pana anul trecut.
    In Bariera Valcii termocentrala pe carbune.. oare nu poleaza de rupe?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.