Genoiu: ”Stadionul riscă să devină o gaură neagră la bugetul Craiovei dacă...

Genoiu: ”Stadionul riscă să devină o gaură neagră la bugetul Craiovei dacă nu se vor organiza evenimente artistice sau sportive”

10,693
18
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1.00)

Cum a procedat municipalitatea din Cluj în privința administrării stadionului ei? Dar Bucureștiul, cu Arena Națională? Edilul din Craiova spune că s-a interesat și a avut discuții în acest sens cu responsabilii din orașele menționate pentru a-și face o idee despre ce va însemna administrarea noii arene din Craiova, având în vedere că întreținerea colosului este o chestiune arzătoare.

Cert este că, cel puțin pentru început, unicul administrator al stadionului va fi Primăria Craiova. De ce? ”Pentru că toate celelalte structuri ale primăriei sunt şi plătitoare de impozit către primărie or impozitul pentru un astfel de imobil este foarte mare”, a precizat, astăzi, Mihail Genoiu, primarul Craiovei. Acesta a explicat că a avut discuții cu omologul său de la Cluj legat de societatea pe care primăria de aici a înfiinţat-o în vederea administrării stadionui și a aflat că societate nu a putut susţine cheltuielile și ”a fost înglodată în datorii în decurs de un an”. ”La Arena Naţională, situaţia este la fel de proaspătă ca şi la noi, primăria a preluat de câteva luni administrarea de la firma UTI”, a mai precizat acesta.

”Rețeta” succesului: Cât mai multe evenimente pentru a creşte încasările.

Cu experiența Water Park și Parcare subterană, primarul Genoiu spune că municipalitatea a învățat ceva: că nu trebuie să facă musai profit, ci să se asigure că investiția generează suficienți bani cât să se poată autofinanța. Asta înseamnă că trebuie să aibă loc evenimente sportive și, poate și mai important, evenimente artistice. În caz contrar, e de părere Mihai Genoiu, ”stadionul riscă să devină o gaură neagră la bugetul Craiovei în condiţiile în care Craiova devine un oraş abstinent în privinţa sportului şi a spectacolelor”.

Nu putem estima costurile de întreţinere ale stadionului, pentru că nu avem nici o informaţie tehnică, nu ştim cât consumă nocturna, instalaţiile de climatizare etc. După aceea vom putea face calcule. (…) Noi avem experienţa a două investiţii – Parcarea subterană şi Water Parkul care sunt construite în acelaşi sens. Aceste locaţii au scopul de a se autofinanţa, nu au scopul de crea profit la buget. La parcarea subterană a fost un mare şoc când am constatat că preţul e mai mare pe zi decât dacă s-ar face un abonament. Scopul parcării este de a crea locuri de parcare nu de a asigura profit. Stadionul trebuie să aibă acelaşi statut, să se automenţine, nu să fie aducător de profit pentru Primăria Craiova, scopul lui este unul social, iar reglajele între cheltuieli şi venituri vor trebui ajustate în timp. La parcarea subterană după ce am văzut că nu se poate automenţine a trebui să fie susţinută o perioadă din bugetul primăriei. Pentru că cetăţenii Craiovei nu sunt obişnuiţi să intre în parcarea subterană, am introdus parcarea cu plată care a dus la acoperirea locurilor din parcarea subterană în proporţie foarte mare: acum nu pot să vă dau nişte date concrete, dar sunt zilnic peste 300 de locuri ocupate din cele 600. Aşa se va întâmpla şi cu stadionul: pe măsură ce îl vom avea în administrare, vom găsi soluţii ca să nu creeze o gaură neagră în buget. Meciurile de fotbal vor fi o dată la două săptămâni, iar restul timpului stadionul este deschis oricăror evenimente, ideea este ca aceste evenimente să fie cât mai multe pentru a creşte încasările”, a declarat, astăzi, edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

18 COMENTARII

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2832

  Craiova e un oraș ceaușist, pierdut în negura timpului. N-are nicio legătură cu democrația, cu economia de piață și cu Europa civilizată.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9280

  Dimpotriva ,este un oras in care s-a construit un stadion nou, un spital nou si inca unul in proiect , in care s-au renovat toate parcurile, majoritatea strazilor ,majoritatea scolilor , centrul vechi si multe altele care sunt ”uitate ” in mod intentionat .

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   09-03-2011
  Mesaje
  198

  e un oras in care s-au spalat niste bani si atat multe lucruri facute noi pe bani multi de super premium dar de o calitate execrabila … unele strazi sunt intentionat asfaltate din 2 in 2 ani … altele figureaza asfaltate pe planuri si in realitate sunt pietruite … faza cu cu parcarile cu plata prin sms e o hotie pe fata al caror pret incalca insasi Hotararile consiliului local … deci da e un oras comunist in care una promitem si alta facem … de ce am construi altfel un stadion care e o gaura neagra in buget … ce nu se stia de la inceput ce va urma ?? orice bun manager isi punea de la inceput intrebarea pe care si-o pun oamenii deabea acum ce facem cu el ca sa se autofinanteze … sa nu fie o gaura neagra … ai trebuia stabilit dinainte de a te apuca de constructie

 4. #4
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6882

  Comunistii la putere. Astia cred ca orasul Craiova este mosia lor sau a copiilor lor. Se insala amarnic. Manageri incompetenti. Papusarul asta de primar este doar o portavoce a ciumei rosii. Ei nu au invatat si ei in 22 de ani de asa zisa democratie ca orice investitie facuta din banii publici ai contribuabililor ori din bani cadou de la U.E ca trebuie sa scoata profit pe langa autofinantare. De ce sa dau eu bani din buzunarul meu, din taxe ca sa joace exclusiv doar Club Sportiv Clone Craiova acolo. Bolsevicii astia nu se mai satura de faradelegi. Ei de mult din anii 90 au renuntat chiar si la bunul simt. Au distrus un parc central ca sa faca rahatul ala de beton. Au distrus parcurile craiovei si au dat gir sa se construiasca in parcuri, Au facut in rahat de stadion diferit fata de proiectul initial, prost facut, la suprapret care o sa fie gaura neagra si in mod exclusiv doar clonele Craiovei o sa joace acolo.
  Autostrada… o sa aiba votacii pesedeului in 2100
  Spital regional nou… prin 2030
  Strazi asfaltate in Craiova cu trotuare.. prin 2050
  Colcaie de jegosi orasul asta.

  Doar pentru intretinerea stadionului primaria are nevoie de peste 200 de oameni.. calculati voi cati bani se vor duce doar pe salarii+ utilitatile + servicii conexe..

  Stadionul asta va manca intre 2.000.000 – 3.000.000 euro pe an. In 10 ani va manca cat a costat el..

 5. #5
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6882

  P.S. normal ca se bucura ciumatii si clonatii. Copiii si rudele de suflet ale ciumatilor se pot angaja pe perioada nedeterminata la noul stadion. Sunt vreo 200 de posturi ca trebuie sa bage cat mai multi la intretinere. Daca aveti de dat spaga.. cu atat mai bine aveti mai multe sanse. Daca sunteti sarmani si nu aveti de o “atentie pentru ciumati” puteti sa dati o raita si sa va lasati un C.V la noul stadion, mai ales daca sunteti suporterii clonatilor, aveti bonus o data la doua saptamani si un meci de fotbal. Poate poate aveti noroc de un loc de munca linistit ca banii o sa vina in urmatorii zece ani chiar daca stadionul o sa fie pe minus mereu. Bafta !!

 6. #6
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-09-2017
  Mesaje
  0

  Vorba cuiva de pe pagina de Fb. Astia nu o sa fie in stare sa scoata din vanzarea de bilete nici sa plateasca lumea de acolo si sa plateasca utilitatile. Si normal ca o sa devina o groapa de mancat bani ai intregii comunitati. Mie unu nu mi se pare normal sa fiu ars la buzunar sa plateasc poftele unora. Si la Cluj lafe, echipa este vai steaua ei, si in rest nimic. In afara de Untold ala care este anual nu se face nimic major pe acel stadion. Si stadionul ala tot politic a fost facut, si anume cand a fost Boc priministru a pompat bania colo sa creasca in ochii prostimii, la Ploiesti lafel cu Anastase, si exemple pot continua de acest fel, cu sali de sport prin sate uitate de lume, drumuri care nu duc nicaieri, etc, etc.

 7. #7
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-09-2017
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de sslancer
  e un oras in care s-au spalat niste bani si atat multe lucruri facute noi pe bani multi de super premium dar de o calitate execrabila … unele strazi sunt intentionat asfaltate din 2 in 2 ani … altele figureaza asfaltate pe planuri si in realitate sunt pietruite …

  Este nevoie de bani la partid, trebuie colectati(furati) prin orice metoda multi bani. Vezi dezinsectie lunara in ultimile 7 luni, vezi asfaltari peste asfaltari lunare pe Calea Bucuresti in zona Hanului Doctorului. Apropo. Nenea mihaile, trimite bre repede masinile sa racaie si sa puna iar asfalt in zona ca deja este iar varza asfaltul pus luna trecuta, hai ca pana vine iarna mai ai timp de doua, poate chiar si de o dezinsectie luna viitoare ca o sa fie suficienta caldura, hai ca geme Bucurestiul, este traiul scump acolo, baga mare la baieti cotizatia, ca deasta te-au facut rosu si te-au pus pe functie.

 8. #8
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-09-2017
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Dimpotriva ,este un oras in care s-a construit un stadion nou, un spital nou si inca unul in proiect , in care s-au renovat toate parcurile, majoritatea strazilor ,majoritatea scolilor , centrul vechi si multe altele care sunt ”uitate ” in mod intentionat .

  Dupa acest comentariu trag concluzia ca esti 100% un aplaudac pesedist.

 9. #9
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2832
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Dimpotriva ,este un oras in care s-a construit un stadion nou, un spital nou si inca unul in proiect , in care s-au renovat toate parcurile, majoritatea strazilor ,majoritatea scolilor , centrul vechi si multe altele care sunt ”uitate ” in mod intentionat .

  Așa se vorbea și ”gândea” și pe vremea lui Ceaușescu. Și în Bielorusia, Rusia, Coreea de Nord…Știi și tu că e vrăjeală, dar…Primăria aia e cloacă de corupție, iar PSD-PCR e un cancer rusesc.

 10. #10
  mpr
  Junior
  Data de inscriere
   10-12-2014
  Mesaje
  73

  Don primar ma sperie! sa-l roage cineva sa detalieze putin conceptul “evenimente artistice” ca mie-mi suna a manele arena si nu cred ca sunt departe de adevar…Sa te trezesti dupa ce-i gata maiestuasa constructie executata in stil manelist cu pavele in locul pistei de atletism cu mezeluri cantacioase pe post de “interpreti” brr

 11. #11
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  1667

  Mai bine lasa FCU sa joace pe el, decat sa-i planga de mila inainte de inaugurare…Nu de alta…dar FCU risca sa-l umpla meci de meci in liga a IV-a…Asa cu CSU, o sa-si vada capacitatea completa doar la inaugurare + meciuri CSU-FCSB (pt FCSB) + Campanii Electorale PSD…Daca Ponta are contract cu “Arena Nationala” de ce sa nu aiba si Dragnea “Alexandrion” Arena…Sau ce nume de firma “Guvernata” de PSD…

 12. #12
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9280

  Toti astia cu probleme penale pe forum de ce isi mai dau cu parerea ? De cand au dreptul puscariasii sa aiba opinie ? Nu sunteti in stare sa respectati niste reguli simple pe forum , probabil in realitate sunteti si mai penali.

 13. #13
  mpr
  Junior
  Data de inscriere
   10-12-2014
  Mesaje
  73
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Toti astia cu probleme penale pe forum nu vad de ce isi mai dau cu parerea . De cand au dreptul puscariasii sa aiba opinie ? Nu sunteti in stare sa respectati niste reguli simple pe forum , probabil in realitate sunteti si mai penali.

  Ca un sustinator al unui partid recunoscut pt. nr mare de condamnati are cunostiinte juridice e…imbucurator, rogu-te spune-mi unde mai exact se regaseste notiunea de “persoana penala” – ma intreseaza definirea acesteia (intreb pt un prieten ce-si sustine doctoratul in drept si nu gaseste informatii despre) Multumesc.

 14. #14
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2832
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Toti astia cu probleme penale pe forum nu vad de ce isi mai dau cu parerea . De cand au dreptul puscariasii sa aiba opinie ? Nu sunteti in stare sa respectati niste reguli simple pe forum , probabil in realitate sunteti si mai penali.

  ”Ăștia cu probleme penale pe forum nu văd de ce…” – asta dovedește încă o dată cât de inteligent ești. Ai asasinat logica.
  Anacolutul e viața ta, pe lângă multe alte probleme grave. Insulta, calomnia, nesimțirea, agresivitatea, prostia, hoția, incultura, răutatea, perversiunea, slugărnicia, paranoia, lipsa totală a patriotismului = cloaca PSD-PCR.

 15. #15
  mpr
  Junior
  Data de inscriere
   10-12-2014
  Mesaje
  73
  Citat Mesaj initiat de @#I
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Toti astia cu probleme penale pe forum nu vad de ce isi mai dau cu parerea . De cand au dreptul puscariasii sa aiba opinie ? Nu sunteti in stare sa respectati niste reguli simple pe forum , probabil in realitate sunteti si mai penali.

  ”Ăștia cu probleme penale pe forum nu văd de ce…” – asta dovedește încă o dată cât de inteligent ești. Ai asasinat logica.
  Anacolutul e viața ta, pe lângă multe alte probleme grave. Insulta, calomnia, nesimțirea, agresivitatea, prostia, hoția, incultura, răutatea, perversiunea, slugărnicia, paranoia, lipsa totală a patriotismului = cloaca PSD-PCR.

  N-are rost, i-ai dat prea greu.

 16. #16
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  277

  Cum mama naibii nu stiu cat consuma nocturna sau sistemul de climatizare?? cand le-au cumparat au avut si documentatia respectiva! Nu stiu pe dracu..dar tre sa arunce niste sume colosale!..altfel nu se poate! Si seios…clima??..poate la oficiala ca doar nu o sa bage AC prin tribune!

 17. #17
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-09-2017
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de costyn0714
  Cum mama naibii nu stiu cat consuma nocturna sau sistemul de climatizare?? cand le-au cumparat au avut si documentatia respectiva! Nu stiu pe dracu..dar tre sa arunce niste sume colosale!..altfel nu se poate! Si seios…clima??..poate la oficiala ca doar nu o sa bage AC prin tribune!

  Ma nene ma, pai ce vrei sa iti spuna cifra inainte ? nu, dupaia, sa aiba timp sa bage in ele. Este o ocazie de furat bani si aici, partidul geme la bukale, e traiul scump acolo, e mare nevoie de bani, vezi asfaltari lunare in zona Hanul Doctorului, vezi dezinsectii peste dezinsectii cu apa chioara luna de luna, si alte alea. Pai neanto mihail genica trebuie sa pedaleze la greu, ca daca nu este mancat. Tu crezi ca degeaba l-au facut rosu pe mihai ? sau ca l-au pus de forma tracnea si larguta primar aici ? nu nene, trebuie sa scoata bani ca daca nu e halit. Aia il conduc de acolo din umbra, asta este un papitoi care executa ordine, este primar doar cu numele. Tot spaguta conduce din umbra, ajutata de taticul ei tracnea. Pentru ei dedicatie speciala !!!

  https://www.facebook.com/ateipronarcotice/videos/799083040216648/?hc_ref=ARQRIl_reVnxlypHHSEkBnOKRWIGniNkazyViZaG-B95aiHw2Dw1gYkmg-SKyN2Gpiw&pnref=story

 18. #18
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9280

  Stati voi linistiti ca or sa se organizeze evenimente de asa natura incat sa se acopere cheltuielile si chiar sa se obtina profit – in ciuda voastra . OFF : Bai putza bleaga era o greseala de autocorect a telefonului , pe care n-am vazut-o la momentul respectiv .Dar asa va place voua agitatorilor sa faceti flame cu orice ocazie .De asta va bate lumea pe unde va prinde , inclusiv pe la TV .Se gasise cine sa ma corecteze pe mine …ha ha ha

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.