Ghinion pentru elevii din Craiova. Nu vor circula gratuit cu autobuzul

Ghinion pentru elevii din Craiova. Nu vor circula gratuit cu autobuzul

4.172
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii din Craiova nu vor circula gratuit cu autobuzele, așa cum solicitaseră încă anul trecut, prin Consiliul Județean al Elevilor Dolj, reprezentanții RAT Craiova menționând că actualul parc auto nu permite o asemenea acțiune.   

Acest proiect va fi discutat și în baza bugetului de anul viitor, potrivit edilului Mihail Genoiu, fiind ceva mai multe șanse după ce la Craiova vor ajunge 38 de autobuze noi.

„Gratuitatea elevilor este o problemă pe care RAT a transmis-o Direcției Economice vizavi de această solicitare – imposibilitatea cu flota pe care o are la ora aceasta. Automat această problemă va fi luată în discuție pe bugetul lui 2020, pentru că sunt cele 25 autobuze noi. Sper ca de data aceasta răspunsul să fie favorabil pentru că flota se întregește”, a precizat primarul Craiovei.

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Dolj a iniţiat campania intitulată „Vrem gratuitate, nu transport în RATe!”, l afinalul anului trecut, având  drept scop obţinerea gratuităţii transportului în comun pe liniile RAT Craiova pentru toţi elevii înmatriculaţi în şcolile craiovene.

„Prin acest demers, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj îşi propune să faciliteze accesul beneficiarilor primari ai sistemului de învăţământ la educaţie, considerând subvenţia solicitată spre acordare ca fiind o investiţie, nu un cost”, precizau, într-un comunicat de presă, reprezentanții CJE Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.