DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tariful practicat de Termo Craiova pentru furnizarea agentului termic va fi mai mare, începând din luna iulie, cu 10% comparativ cu lunile anterioare, o hotărâre de consiliu local fiind votată, în acest sens, joi, de către majoritatea consilierilor municipali.

Atât pentru apa caldă cât și pentru căldură, craiovenii vor plăti facturi mai mari, viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan explicând faptul că ANRE a stabilit noul tarif. Agenția face calcule trimestriale, actualul tarif fiind valabil pentru perioada iulie-octombrie.

Conform acestei decizii ANRE, Complexul Energetic Oltenia (CEO), furnizorul de agent termic, a crescut, automat, prețul gigacaloriei, Termo Craiova modificând, ulterior, tariful energiei termice livrate cetățenilor. Este posibil, spun autoritățile, ca tariful să și scadă, la recalculările din octombrie.

Această creștere a tarifului a fost votată în ședința de consiliu local de joi, consilierii PNL împotrivindu-se.

„SC Termo Craiova SRL ne solicită ca tariful de distribuţie şi furnizare a energiei termice, distribuită prin punctele termice, pentru populație şi agenţii economici, să fie de 270,23 lei/Gcal, exclusiv TVA, tarif format din tariful de distribuţie şi furnizare a energiei termice, prin punctele termice, în cuantum de 110,31 lei/Gcal, exclusiv TVA, aprobat prin HCL nr.343/2018, plus preţul apei calde livrate de Complexul Enegetic Oltenia SA, avizat de ANRE, pentru perioada iulie – octombrie, prin Decizia 1220/26.06.2019 de 137,51 lei/Mw x 1,163 (constantă de transformare din MW în Gcal) = 159,92 lei/Gcal.  Din cele arătate mai sus rezultă un tarif final, pentru energia termică distribuită prin punctele termice, de 110,31 + 159,92 = 270,23 lei/Gcal, exclusiv TVA, sau 321,57 lei/Gcal, faţă de cel actual de 292,67 lei/Gcal. Conform prevederilor art.40 pct.9 din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, diferenţa dintre preţurile locale ale energiei termice şi preţurile locale pentru populaţie se alocă din bugetele autorităţilor administraţiei publice locale şi pentru ca suma subvenţiei totale alocată până la finalul anului să rămână nemodificată, tariful la energia termică facturată populaţiei va fi în cuantum de 277,00 lei/Gcal, inclusiv TVA”, se arată în raportul transmis de către reprezentanții Termo Craiova SRL.

Astfel, începând cu 01 iulie 2019, tariful la energia termică facturată populaţiei este în cuantum de 277 de lei/Gcal.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.