Grevă de avertisment în sănătate – manifestanții au protestat timp de 2...

Grevă de avertisment în sănătate – manifestanții au protestat timp de 2 ore

15,764
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În sistemul sanitar astăzi este grevă de avertisment iar vineri va fi grevă generală. Câteva sute de angajați protestează la această oră în fața Spitalului Județean de Urgență Craiova. Alături de ei sunt și cei de la Institutul de Medicină Legală( IML). Oamenii sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării unitare.

Trebuie să-i determinăm pe cei aflaţi la putere să găsească soluţiile de rezolvare a ei, conform promisiunilor făcute în momentul în care au ajuns la conducere!”, susțin sindicaliștii Sanitas.


Aceștia sunt nemulțumiți de scăderea considerabilă a veniturilor şi cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament. Soluția ar putea fi excluderea celor 30 de procente a plății suplimentare pentru zilele de sâmbătă și duminică, dar și sărbătorile legale, precum și a plății pentu gărzi.

Solidaritatea Sanitară va organiza o „grevă românească”, mai exact o grevă de avertisment. Angajații vor veni echipați de acasă, iar cei care sunt în timpul serviciului vor face grevă japoneză.

Federaţia SANITAS nu este la prima manifestare de acest gen. Ei au mai organizat în 26 aprilie un miting în Piața Victoriei la care au participat în jur de 10.000 de personae.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.