DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Greva din Educație pare departe de final. Cadrele didactice din România au transmis un mesaj acid Guvernului. 

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunțat luni, 5 iunie, pe fondul grevei, că mișcarea de protest va continua. El a lăsat de înțeles că ostilitățile se vor încheia după ce Guvernul se va hotărî într-un final să trateze cu respect cadrele didactice.

Concluzia lui Hăncescu este categorică: „dascălii au fost răsplătiți doar cu umilință și batjocură” de executiv.

„Ziua Naţională a Învăţătorului sărbătorită astăzi, 5 iunie, este ziua în care le mulţumim tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor, pentru dedicare, blândeţe, înţelepciune şi pentru toate realizările pe care le au alături de copiii pe care îi ghidează. Ei sunt oamenii care pun primele cărămizi la fundaţia viitorilor adulţi, care merită respectul şi aprecierea noastră.

Fiecare dintre noi îşi aminteşte cu drag de învăţătoarea sau învăţătorul, care au devenit modele pentru noi, aşa cum ne amintim de toate cadrele didactice care ne-au însoţit ani la rândul în viaţă şi care ne-au ajutat să creştem, să ne dezvoltăm! Cu toţii, educatorii, învăţătorii, profesorii, ne-au oferit cu răbdare afecţiune dar şi învăţăturile lor şi le mulţumim pentru minunata vocaţie pe care şi-au ales-o.

Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost «răsplătiţi» cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, a transmis Simion Hăncescu într-un comunicat de presă.

Mișcarea greviștilor din Educație primește din ce în ce mai multă susținere. Sindicatele din cercetare Gaudeamus și Hermes și-au anunțat sprijinul. De asemenea, mesaje de mobilizare au venit și din partea asociațiilor de părinți, ale elevilor, cât și din partea angajaților din Sănătate, care sunt pregătiți, de asemenea, să iasă în stradă. În plus, angajații din penitenciare au anunțat că vor ieși în stradă, pentru a cere majorări salariale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.