Grupare specializată în trafic de persoane și spălare de bani, destructurată de...

Grupare specializată în trafic de persoane și spălare de bani, destructurată de DIICOT Craiova

2.350
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani a fost destructurat ca urmare a acțiunilor întreprinse, în perioada mai-noiembrie 2020, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Eurojust. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, gruparea respectivă a activiat în Finlanda, cei care făceau parte din grup obținând sume de bani  provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare.

„În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituției, grup care a activat în Finlanda, aceștia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare. În vederea coordonării investigațiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă(JIT) între România (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova) și Finlanda (Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul de Investigații Criminale, Unitatea pentru Infracțiuni Grave). O acțiune comună s-a desfășurat, la data de 13.05.2020, și în cadrul căreia s-au efectuat 14 percheziții pe teritoriul României și Finlandei, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată în comunicatul de presă remis, luni, de DIICOT.

Până în prezent, nouă inculpați au fost puși sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani.

 

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Ce vrajala ieftina !!! Cum dracu prind ei pe astia de nu-i stie nimeni, si paia de le da lumea informatii mura in gura nu se lipesc de ei, ba din contra, se fac ca nu-i vad.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9554

  Exact , chiar dovediti cu inregistrari cand furau voturile , membrii usere nu patesc nimic !
  Nu se poate asa ceva intr-o tara europeana in anul 2020 ! Alegerile nu pot sa fie fraudate pe fata , si sa nu se intample nimic ! De ce stagneaza ancheta ?

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.