Gunoiul din Craiova, speranțe de remediere a situațiilor, la sfârșitul lunii august

Gunoiul din Craiova, speranțe de remediere a situațiilor, la sfârșitul lunii august

1.215
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Problema gunoiului a fost pusă în discuție, din nou, într-o ședință extraordinară de consiliu local, marți, consilierii liberali cerându-i edilului să se implice serios în remedierea situațiilor respective. Autoritățile trag nădejde că de la sfârșitul lunii august, când în parcul auto al Salubrității vor mai ajunge mașinile luate în leasing, se va mai schimba situația.

Consilierul liberal Marian Vasile a fost cel care a readus în atenție aspectele semnalate de către craioveni. „Nu știu unde vom ajunge cu această situație a gunoiului din Craiova. Vin tot felul de sesizări, vedem imagini peste imagini din diferite cartiere, oamenii reclamă situațiile cu pricina. Ce se poate face cu aceste focare de infecție? Ce se întâmplă, de fapt? Nu putem asigura o minimă igienă în acest oraș?! Unde vreți să ajungem? La ciumă, cumva? Dacă mai punem și mirosul, deja nu știm ce să mai facem”, a spus Marian Vasile.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, nu neagă existența acestor stări de fapt, readucând în atenție faptul că activitatea celor de la Salubritate este îngreunată din cauza lipsei mașinilor. „Le-am dat posibilitatea celor de la Salubritate, printr-un proiect votat, să își completeze parcul auto cu câteva autospeciale luate în leasing. Știți bine că finanțările pentru această firmă, atâta timp cât contractul a fost atribuit operatorului regional, au devenit o problemă mai delicată. Am găsit această variantă de a achiziționa mașinile în leasing operațional și sperăm ca la sfârșitul lunii să fie flota completă și să înceapă acțiunea”, a explicat edilul.

Referitor mirosul greu de suportat, Genoiu crede că acesta nu vine de la aceste tomberoane. Primarul dă vina pe groapa de gunoi și pe anumite focare din oraș, amintind aici și Balta Craioviței. „Referitor la mirosul din oraș, nu acele platforme pun probleme, ci groapa de gunoi. Pe lângă groapa de la Mofleni mai avem și Balta Craioviței, de exemplu, care poate provoca probleme. Sunt disfuncționalități, este adevărat. Mirosul de gunoi vine de la diferite focare, dar nu tomberoanele sunt de vină. Vorbim despre suprafețe mari”, a conchis Genoiu.

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.