Gurmanzii au putut savura astăzi, mirodeniile preparate la ,,Dolju-n bucate”

Gurmanzii au putut savura astăzi, mirodeniile preparate la ,,Dolju-n bucate”

3.398
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O grămadă de oameni au năvălit la Casa Universitarilor, peste mesele pline cu bucate specifice zonelor Calafat, Dăbuleni, Mischii, Urzicuța, Bratovoeşti, Plenița, Greceşti- Cernăteşti şi Izvoare. Cântecul şi voia bună nu au lipsit din călătoria culinară prin lumea satului. Liviu Olteanu a răsunat la Casa Universitarilor şi le-a creat atmosferă pofticioşilor prezenți.

Pe lângă Oltenia s-au mai numărat Banatul şi Moldova. Implicați au fost şi tinerii de la Asociația Studenților Basarabeni, Asociația Vlahilor din Bulgaria, Facultatea de Litere, de Horticultură şi pentru prima dată s-au alăturat elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Marius Dinu şi Valentin Dragomir sunt elevi în clasa XI-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi au participat pentru prima dată la acest eveniment. „Noi le-am preparat, am făcut tocăniță de praz cu măsline şi limbă de porc, mămăliguță cu carne la găleată şi pâinici. Mie mi-a plăcut cel mai mult mămăliguță cu carne de la găleată. Noi împreună cu cele două colege şi profesorii le-am preparat astăzi la liceu”, povestește Marius.

„Este prima prezentare de acest fel pentru noi, dar am mai participat şi la Competiția Tinereții”, a adăugat Valentin.

Reprezentații fiecărei zone au fost bucuroși să vadă că spre final mesele au rămas fără mâncare şi că munca lor a fost apreciată.

„Foarte frumos, mi-a plăcut foarte mult, am gustat pentru prima dată un preparat făcut de Basarabeni,  Cuşma lui Guguță. Mâncarea a fost delicioasă”, a spus Mioara Găluț.

Câteva dintre mâncărurile prezentate astăzi au fost pâine mințită, raci umpluți, salată de vinete cu usturoi şi țelină, zacuscă, sarmale, gogoși,  plăcinte şi multe alte mirodenii.

Dolju-n bucate a fost inițiat în 2014, de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

 

 

 

Foto realizat de Camelia Posa



3 COMENTARII

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    139

    la cat de superioara e privirea din poza de profil a autoarei, ma asteptam sa surprinda cate o cacofonie, o virgula, chestii dintr-astea

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     07-04-2018
    Mesaje
    10

    A facut literele daca nu stiai

  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    139

    Dar este evident…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.