DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ia startul acțiunea de plantare a primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță reprezentanții Ministerului Mediului.

Acțiunea va avea loc în comuna Apele Vii din Dolj, unde vor fi plantați 350.000 de puieți pentru a stabiliza solurile nisipoase din zonă.

Startul va fi dat marți.

În zona Olteniei, între Dunăre și Craiova, deșertificarea avansează rapid, ceea ce duce la dispariția unor suprafețe agricole importante, cu efecte economice majore asupra satelor.

Apele Vii este o comună în județul Dolj, (Oltenia), formată numai din satul de reședință cu același nume. Se află pe un sol preponderent nisipos localizată în Câmpia Romanaților.

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Apele Vii este de 1.804 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când fuseseră înregistrați 2.112 locuitori.

Deșertificarea acestei zone din Oltenia a devenit o problemă atât de mare, încât guvernul României a decis să aloce fonduri de zeci de milioane de euro din PNRR pentru înființarea de păduri care să oprească fenomenul.

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.