Imaginile unui comerț primitiv în cartierul 1 Mai din Craiova. Autoritățile, fără...

Imaginile unui comerț primitiv în cartierul 1 Mai din Craiova. Autoritățile, fără nicio reacție

7.351
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,33)

Comercianții care în mod normal vindeau haine vechi în incinta târgului din cartierul craiovean 1 Mai au transformat trotuarele din acest perimetru în locuri unde fac negoț după propriile reguli.

Cum autoritățile locale fie nu văd, deși au tot apărut imagini pe paginile de socializare cu haosul de acolo, fie nu vor să observe starea primitivă în care se desfășoară această activitate de comerț, vânzătorii își văd liniștiți de treburile lor.

În fiecare dimineață, spun oamenii din cartier, aceștia își expun marfa direct pe trotuare sau la intrarea în scările de bloc din apropierea târgului și „invită” clienții să cumpere haine, încălțăminte, genți…de sezon sau nu neapărat. Seara, dezastrul din urma lor îl resimt locuitorii din zonă. În tot acest timp, deși haosul stăpânește străzile, polițiștii locali(au secția în zonă n.r.) lipsesc. Poate acum, când nu mai sunt obligați să păzească acele panouri electorale, aceștia vor acționa într-un fel și în privința comercianților înșirați efectiv pe stradă.

Craiovenii care locuiesc în zona respectivă au nervii întinși la maxim și spun că deși au anunțat autoritățile, nimeni nu a mișcat un pai…o haină, o geantă sau o pereche de ghete.

De partea cealaltă, comercianții de haine vechi susțin că aceasta este singura lor sursă de venit și că au fost nevoiți să iasă în stradă după ce târgul a fost închis.

Rămâne de văzut în ce măsură va fi rezolvată această situație a unui „municipiu second-hand” și dacă autoritățile se vor mobiliza într-un final.

Sursa foto: Ești din Craiova dacă…



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    477

    Tigani..ce poti sa le ceri? Sunt ca maimutele scapate dintr-o cusca!
    Eu ma mir ca pe locatari nu-i deranjeaza imaginea cand se uita pe geam s-au ies din bloc..ca daca i-ar deranja..ar suna la politie! De asta si au tupeu ciorile,daca nimeni nu le zice nimic..

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Amendati grav pentru ocuparea domeniului public in mod abuziv, trotuare, parcari, si din ce observ blocaje ale trecerilor de pietoni.

  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9557

    Cred ca va dati seama cat de toxici sunt institutia prefectului si politia locala . A fost interzis comertul in mod absolut civilizat in targul de craciun la casutele special amenajate , dar SE PERMITE COMERTUL DIRECT PE TROTUARE IN CEL MAI ILICIT FEL , LA 200 METRI SE SECTIA DE POLITIE !
    Legea 187/2012 nu are nicio legatura cu actele si faptele de comert, ea avand ca obiect punerea in aplicare a Legii 286/2009 privind Codul penal. Legea nr 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite cuprindea faptele care constituiau contraventii si sanctiunile ce puteau sa fie aplicate, contraventii pentru care aveau competenta si politistii locali, in calitate de imputerniciti ai primarului. Dar polițiștii locali NU MAI SUNT IN SUBORDINEA PRIMARULUI, CI A MAI. Legea nr 12/1990 a fost abrogata prin Legea nr 222/30 octombrie 2020 (pentru abrogarea Legii nr 12/1990 si modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr 21/1992 privind protectia consumatorilor). Ordonanta nr 21/1992 actualizata prin Legea 222/2020 prevede, la art 54: “constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor….se fac de catre reprezentantii imputerniciti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.” Cam in subordinea prefectului pare, nu?

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.