,,Împreună pentru un mediu mai curat”

,,Împreună pentru un mediu mai curat”

2.202
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima activitate din cadrul proiectului “Împreuna pentru un mediu mai curat”  din acest an a avut loc, astăzi, 28 martie. Acest proiect este desfășurat de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Dolj și Direcția Silvică Dolj.

Campania desfășurată constă în plantarea de puieți de salcâm în orașul Dăbuleni. S-au implicat elevi de la Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, însoțiți de bibliotecari și profesorii Alexandru Mănescu și Mîzgaciu Ionela. Transportul a fost asigurat din grantul American Corner Craiova.

Cu sosirea primăverii, am reluat și noi activitățile în natură. De această dată, ne-am deplasat la Dăbuleni, în sudul județului Dolj. Suntem conștienți că zona sudică a județului nostru suferă de pe urma deșertificării și a defrișărilor. Încercăm, în măsura posibilităților, să contracarăm aceste realități și, prin puterea exemplului nostru, să-i mobilizăm și pe cetățenii care locuiesc acolo. Le mulțumesc colegilor, elevilor și profesorilor care au luat parte la campania de plantare de la Dăbuleni”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Acțiunea desfășurată de bibliotecă se înscrie în seria de activități dedicate “Lunii pădurii” (15 martie – 1 aprilie), proiect silvic și ecologic desfășurat la nivel național.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.