În ce stadiu sunt mai multe proiecte cu finanțare europeană care privesc...

În ce stadiu sunt mai multe proiecte cu finanțare europeană care privesc municipiul Craiova. Probleme apărute și căi de rezolvare

1.531
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectele cu finanțare europeană, pentru municipiul Craiova, se află în diverse stadii, edilul urbei, Mihail Genoiu prezentând, într-o conferință de presă susținută vineri, problemele care au apărut la unele dintre acestea și căile de rezolvare a lor.

La „Casa Rusănescu” din Craiova există o licitație, cea de-a treia, pentru desemnarea proiectantului.

„Pentru Casa Rusănescu avem un contract de finanțare semnat din primăvară și la care s-au ținut două licitații, fiind acum la a treia. Sunt la licitația pentru proiectarea Casei Rusănescu. Sperăm că de această dată nu vor mai fi probleme. Până acum, au fost probleme ce țin de completare de documentație”, a spus Genoiu.

Proiectele pentru depoul de tramvai și pentru calea de rulare au fost oprite întrucât s-a constatat că este nevoie și de serviciul unui expert de mobilitate.

„Alte trei proiecte sunt legate de reabilitarea atât a depoului de tramvai cât și a căii de rulare de pe Calea Severinului și cea de pe Henry Ford, care au fost sistate pentru că s-a constatat că trebuie să existe un expert de mobilitate. În această perioadă, Ministerul Dezvoltării a ținut o licitație pentru achiziția acestor servicii și a semnat contractul, de luni demarând activitatea de evaluare a proiectelor”, a mai spus edilul Craiovei.

Acesta a făcut precizări și în legătură cu proiectul privind cele 17 tramvaie, explicând ceea ce se va întâmpla în perioada următoare cu această situație.

„La contractul de peste 44 milioane de euro, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care vizează cele 17 tramvaie, cu toate că în perioada de licitație au fost 11 firme care s-au interesat, se pare că la final nu a mai fost nimeni interesat. Nu s-a depus nicio ofertă. Miercuri, am fost la Ministerul Dezvoltării și am analizat aceste probleme. Se pare că sunt două aspecte. Unul dintre ele se referă la faptul că banii alocați pe aceste axe la nivel european, sunt mult mai mulți decât capacitățile de producție ale fabricilor din Europa. A doua problemă, care nu mai ține de nimeni, este cuplarea pe dimensiunile tramvaielor pentru că sunt mai multe game și fiecare producător are o anumită. Noi am solicitat o gamă și poate și aici este o necorelare. Vom vedea. S-au stabilit următorii pași: săptămâna viitoare se va reîncărca în sistem caietul de sarcini, în forma în care a fost conceput; trei săptămâni va fi în consultare publică, cei interesați pot trimite în scris problemele pe care le întâmpină; toate problemele vor fi preluate și analizate și cele mai importante vor fi prinse într-un act adițional la caietul de sarcini, astfel încât să nu fie considerată o modificare substanțială și să poată să continue licitația. Caietul de sarcini se va modifica din mers. Este cea mai rapidă variantă. Lucru cert este că acest contract nu se va pierde, important fiind să scoatem un termen de livrare cât mai bun din această licitație”, a completat Genoiu.

Proiectele legate de reabilitarea blocurilor au fost depuse și ele, s-au semnat contractele de finanțare, cele de execuție, toate sunt în perioada de evaluare, după care urmează licitația, a mai spus primarul Craiovei. De asemenea, pentru Colegiul Carol I, autoritățile speră ca licitația să se țină anul acesta, pentru ca anul viitor să existe un constructor care să demareze lucrările de reabilitare.

Și pentru blocurile ANL, a mai spus edilul, termenul pentru depunere a ofertelor pentru primul bloc este 16 iulie. Genoiu a reamintit că prioritari vor fi angajații Ministerului Apărării Naționale după care societatea civilă.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    205

    Minciuni, mizerii, si tot minciuni de ani de zile. De cati ani mint cu reabilitarea Colegiului Carol m-am saturat eu de cate ori au zis ca anu asta intra in reabilitare. De tramvaie si autobuze electrice nu mai vorbesc. Mint ca excrocii ca nu se prezinta nici un ofertant la licitatiilea alea inchipuite de ei. Unde este transportul ala de „lux” pe care il debitai bai gunoiule ? ala de ziceai ca o sa fie asa de lux, incat o sa faca lumea sa renunte la masina personala in detrimentul transportului in comun. Cand faci ba in 2300 toamna ? cate zeci de ani va trebuie sa fiti votat sa furati milioanele de euro si sa primiti voturi pe minciunile astea ordinare ? Sunteti niste mizerii care mintiti in campaniile electorale doar ca sa fiti voati, vorbe lui nuti udrea in interviul ala in care vorbeste de cum procedati mafiotilor, ala v-a ramane in istoria interviourilor politicienesti. Pentru cei ce nu stiu despre ce vorbesc, le ara sa vada direct ce spne sursa politruca, care si ea a facut parte din conducerea tarii, ministere, etc.

    Elena Udrea – In campanie minti ca sa te voteze electoratul, dupa care nu-ti mai pasa .
    Venim in campanie si mintim, vorbim frumos, criticam pe adversari, aratam cat de rai sunt ei si cat de buni am fi noi, ajungem la putere si facem exact ce au facut cei dinainte. Stiti ce s-a schimbat ? Buzunarul in care curge robinetul . Nu exista interes pentru a se face ceva . Oamenii ajung la putere, reusesc sa pacaleasca electoratul si se gandesc ca au in fata patru ani, maxim patru ani, daca nu se intampla vreo remaniere si se gandesc hai repede sa mai apucam si noi ceva, fiindca sunt foarte multi care nu au facut nimic in viata si sansa lor este cat stau la putere sa acumuleze avere, atat cat pot, atat cat ii duce capul, culmea e ca pe unii nici macar nu-i duce capul, nici la asta nu se pricep.

    https://www.youtube.com/watch?v=D2z2SqY85FA

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.