În doar doi ani, de când ia lecții de canto, Adelina este...

În doar doi ani, de când ia lecții de canto, Adelina este pe podium la concursurile județene de folclor. „Îmi doresc să ajung un artist renumit”

4.055
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La doar 12 ani, Adelina Maria Bivolaru, pasionată de muzica populară și încrezătoare în talentul său, a reușit să obțină premii importante la mai multe concursuri județene de folclor, primele lecții în acest domeniu luându-le în urmă cu aproximativ doi ani.

Adelina iubește cântecul popular, de mică. Părinții au remarcat acest aspect și s-au gândit să se implice în șlefuirea talentului fiicei lor.

„Pasiunea pentru muzică o am de când eram mică. Cântam mai tot timpul prin casă și, din acest motiv, părinții mei au hotărât să mă ducă la o doamnă profesoară de muzică pentru a vedea dacă am sau nu talent. Doamna Maria Staicu m-a sprijinit de la bun început. Cânt de aproape doi ani și de când fac acest lucru, sub îndrumarea doamnei profesoare, am participat la mai multe festivaluri și concursuri  de folclor.  Mă motivează acest lucru”, povestește Adelina.

Micuța artistă muncește pentru a obține rezultate, iar acestea nu întârzie să apară. Nu a fost competiție, spune această, la care să participe și să nu obțină premii. Mereu este pe podium și așa își dorește să se întâmple de fiecare dată, în viitor.

„Primul concurs la care am participat a fost „Rădăcini Oltenești”. Am interpretat melodia „Pe-o cumpănă de fântână ” și am obținut premiul al II-lea, după doar trei ședințe de canto. A urmat Festivalul „Florile Primăverii”, unde la secțiunea „Folclor” am obținut premiul I, iar la secțiunile „Patriotic” și „Idolul Meu” am obținut premiul al II-lea. La acest festival am fost jurizată de Vasile Ciobanu și Natalia Gorjanu, fapt care din nou mi-a dat încredere în ceea ce pot să fac în acest domeniu. Foarte important pentru mine a fost și Festivalul „Steluțe de Vis”, când am obținut premiul al III-lea, la secțiunea Folclor, jurizată fiind de marele artist Gheorghe Roșoga și de minunata Nina Predescu. Am 15 medalii și cinci trofee, tema mea preferată fiind cântecul patriotic”, continuă Adelina, povestea sa.

Pentru a studia cântecul popular, Adelina alocă două ore, în fiecare săptămână, sub îndrumarea profesoarei de canto, iar de exersat o face continuu și nu ratează niciun eveniment cum sunt zilele comunelor, serbările școlare sau petrecerile în familie.

O altă pasiune a micuței artiste este și dansul. A cochetat cu dansul sportiv, timp de doi ani, iar atunci când nici nu dansează și nici nu cântă, Adelinei îi mai place să călătorească. O face alături de părinții ei și de colegii de clasă, fiind fericită ori de câte ori descoperă locuri și lucruri noi.

Chiar dacă alocă timp pentru a studia muzica, Adelina nu a neglijat însă niciodată școala.

„Școala și muzica se împacă foarte bine, în cazul meu. Când vreau să mă recreez, după teme, după ce învăț, muzica mă ajută foarte mult. Rezultatele la învățătură sunt foarte bune, știind faptul că doar muncind voi reuși în viață. Am terminat clasa a V-a cu media 9,97. Ca planuri de viitor, îmi doresc să învăț foarte bine, ca până acum, urmând clasa a VI-a, și bineînțeles îmi doresc să ajung un artist renumit în muzica populară românească”, încheie Adelina povestea sa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.