Înalta Curte decide pe 27 iunie soarta lui Antonie Solomon

Înalta Curte decide pe 27 iunie soarta lui Antonie Solomon

7,210
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

DNA a contestat decizia Curții de Apel Craiova de achitare a fostului Antonie Solomon în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu împreună cu doi foști angajați. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție care au stabilit termen de judecare 27 iunie.

 

Antonie Solomon este acuzat de procurorii DNA că împreună cu Nicoleta Miulescu, fostul secretar ar Primăriei Craiova, precum și un fost consilier juridic al primăriei, Carmen Liana Grigore, ar fi retrocedat ilegal, în anul 2007, un imobil de 300 mp și un teren de 1.310 mp. „Inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“, se arată în rechizitoriul DNA.

Grigore Carmen Liana este cea care ar fi întocmit toată documentația. A atestat că imobilul ar fi fost naționalizat și a provocat astfel o pagubă în dauna primăriei de peste 650.000 de euro. „Acest document a fost întocmit de către inculpata Grigorie Carmen Liana fără a ţine seama că actele prezentate de persoana notificatoare nu cuprindeau motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire şi erau contradictorii, întrucât prezentau aspecte diferite, nefiind apte să demonstreze calitatea de moştenitor legal sau testamentar al acesteia, existenţa unui act de deposedare abuzivă sau să stabilească caracterul abuziv al preluării imobilului şi fără ca notificarea să fi fost examinată pe fondul ei şi să fi primit o propunere de soluţionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001. Mai mult, inculpata Grigorie Carmen Liana a atestat faptul neadevărat că imobilul ar fi fost naţionalizat în baza Decretului nr. 92/1950, deşi era donat autorităţii publice locale prin act autentic. Prin aceste demersuri, s-a produs o pagubă în dauna Primăriei Craiova în valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro“, mai scrie în rechizitoriul DNA.

Pe 10 decembrie 2014, Antonie Solomon a fost eliberat condiționat după ce a ispășit două treimi din pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare în “dosarul PIC”. Conform anchetatorilor, fostul primar a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a obține autorizația de construcție a hipermarketului PIC, precum și pentru prelungirea traseului nr. 13 RAT până la magazin.

Două săptămâni mai târziu, mai precis pe 22 decembrie 2014, dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu împreună cu Nicoleta Miulescu și Carmen Liana Grigore a fost înregistrat la Curtea de Apel Craiova. În decembrie 2016, magistrații Curții de Apel Craiova l-au achitat însă procutorii DNA au atacat sentința la Înalta Curte de Justiție și Casație.

4 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6827

  La puscarie !! Jos cu magistratii corupti !!

  V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
 2. #2
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4315

  UPS

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!
 3. #3
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2792
  Citat Mesaj initiat de koss®
  La puscarie !! Jos cu magistratii corupti !!

  Din păcate ne întoarcem în epoca lui Ilici. PSD+ALDE și alți criminali au mituit boborul ca pe vremea lui Ceașcă, cu 100 de lei și alte mari promisiuni, iar boborul jegos a stat acasă la alegeri și a închis ochii la toate crimele. Poporul care nu a votat e complice la crimele, de exemplu, lui Ion Iliescu& gașca de criminali staliniști. E de ajuns să vezi că Iliescu, unul din cei mai mari criminali din istorie, este liber.
  Nu contează că o luăm înapoi, că anul în care boborul va mai pune un kil de slănină pe sub șoric va trece repede.
  Popor ieftin, josnic, mituit cu niște oase.
  N-are rost să-ți pară rău pentru asemenea specimene care compun majoritatea gloatei.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
 4. #4
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2792

  PS. De corupția din ”justiția” olteană nici nu are rost să mai vorbim. Corupția ”magistraților” olteni este de notorietate planetară

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.