Încă un deces din cauza virusului West Nile

Încă un deces din cauza virusului West Nile

1.538
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din județul Dolj, care a ajuns la spital după ce a contactat virusul West Nile, a decedat, în cursul acestei săptămâni. 

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, bărbatul a ajuns la spital în urmă cu trei săptămâni, s-a confirmat infecția cu virusul West Nile în cazul său și nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Acesta este cel de-al treilea deces al unui pacient cu West Nile înregistrat în județul Dolj, alte două femei din mediul rural pierzându-și viața.

Numărul doljenilor afectați de West Nile a ajuns la 32, în ultima săptămână nemaifiind înregistrat niciun nou caz, conform DSP Dolj.

Potrivit medicilor, infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie, care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Virusul nu afecteaza copiii cu vârsta sub 15 ani.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.