DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii doljeni care vor să participe la olimpiade, în acest an, se află în plin proces de pregătire, lunile februarie şi martie fiind dedicate acestor concursuri, fazele locale și judeţene, pentru ca în aprilie să aibă loc etapele naţionale.  

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, municipiul Craiova va găzdui faza națională a Olimpiadei de „Protecția Mdiului”. Toate noutățile care vor apărea, privind concursurile școlare, vor fi afișate atât pe site-ul ISJ Dolj, cât și la sediul școlilor din județ, a precizat inspectorul școlar general, Monica Sună.

„Până în prezent, s-a stabilit că, la Craiova, va avea loc etapa naţională a Olimpiadei de „Protecţia Mediului”, pentru alte discipline,  calendarul şi metodologia aferente urmând să fie stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale. Nu putem uita nici de evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, precum şi de simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat ”, a precizat Sună.

Conform metodologiei, faza locală la Olimpiada de Limba franceză va avea loc pe 16 februarie, la Matematică tot în aceeași zi, la Limba română, pe 23 februarie şi la Limba engleză, pe 19 ianuarie. Pentru concursul de la engleză sunt înscriși 451 de elevi din clasele VII-VIII și 471 de liceeni.

Referitor la centrele de examen, la Craiova vor fi două unități stabilite în acest sens, respectiv Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, corpul A, pentru gimnaziu şi Liceul „Traian Vuia”, pentru liceu.

În judeţ, au fost stabilite trei centre, respectiv Şcoala Gimnazială din Filiaşi, Liceul Teoretic „Independenţa” din Calafat  şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.