DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Dolj au încheiat triajul epidemiologic în unitățile școlare din judeţ, aproximativ 400 de elevi şi preşcolari fiind depistaţi cu diverse afecţiuni, inclusiv boli infecţioase sau scabie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu,  au fost supuşi acestui control specific începutului de an şcolar, aproximativ 67.000 de copii de la creșe, grădinițe, școli și licee. În nu mai puţin de 399 de cazuri, preșcolarii și elevii de gimnaziu și liceu au prezentat diverse afecțiuni, inclusiv boli infecțioase și în trei cazuri s-a întâlnit și scabia.

„Am finalizat şi evaluarea medicală specifică începutului de an școlar, în județul Dolj fiind 399 de elevi diagnosticați cu diverse afecţiuni. Faţă de alţi ani, situaţia este una bună. Sunt cazuri de angină(206), cele mai multe, dar nu foarte grave. De asemenea am avut aproximativ 60 de cazuri de pudiculoză(n.r. păduchi) şi doar trei de scabie. Nu am avut varicelă, nu am avut rujeolă”, a spus Popescu.

Cele mai multe cazuri de copii diagnosticaţi cu anumite afecţiuni au fost în mediul urban, potrivit statisticii DSP Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.