Înregistarea orelor online este interzisă

Înregistarea orelor online este interzisă

3.713
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Înregistrarea orelor desfășurate prin intermediul platformelor online a fost interzisă printr-un ordin de ministru semnat de Monica Anisie. Metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și prelucrarea datelor cu caracter personal a apărut, vineri seara, în Monitorul Oficial, conform educatieprivata.ro.

Metodologia prevede:

Ca măsură de protecție a datelor cu caracter personal prelucrate cu ocazia utilizării aplicațiilor/platformelor educaționale informatice, se interzice înregistrarea activităților desfășurate online.

Metodologia-cadru mai prevede și categoriile de date cu caracter personal care trebuie prelucrate cu respectarea principiilor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal prevăzute la articolul 5 din Regulamentul UE 2016/679:

 • numele și prenumele preșcolarilor/elevilor, numele și prenumele cadrelor didactice care utilizează aplicația/platforma educațională informatică.
 • imaginea, vocea participanților, după caz
 • mesajele, videoclipurile, fișierele expediate sau orice alte materiale care conțin date prelucrate prin utilizarea aplicației/platformei educaționale informatice
 • rezultatele ecaluării

e) datele de conectare la aplicația/platforma educațională utilizată pentru participare la cursurile online: nume de utilizator și parolă de acces.

Unitatea de învățământ, în calitate de operator de date cu caracter personal , are obligația de a institui o serie de măsuri tehnice și organizatorice privind protejarea și păstrarea datelor cu caracter personal care să vizeze:

 • securitatea în mediul online
 • asigurarea confidențialității datelor
 • preîntâmpinarea riscului pierderii de date
 • împiedicarea modificării datelor cu caracter personal
 • interzicerea accesului neautorizat la datele cu caracter personal.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7672

  GDPRul vietii cea mai mare prostie europeana posibila sau una dintre cele mai mari alaturi de interzicerea becului cu incandescenta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.