DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii și preșcolarii înscriși la atelierele de confecționat mărțișoare, organizate de către reprezentanții Muzeului Olteniei, vor avea posibilitatea, săptămâna aceasta, să vină cu cele mai frumoase și originale idei, pentru ca în final să fie premiați pentru munca lor.

Ca în fiecare an, atelierele se desfășoară în apropierea lunii martie, activitatea debutând luni cu o prezentare a legendei mărțișorului. De asemenea, cei mici și-au ales temele de lucru și au vorbit despre ceea ce intenționează să facă în cadrul atelierelor.

În același timp, elevii care vor lucra la școală propiile marțișoare, le vor expune apoi tot la muzeu, până pe 7 martie, când va avea loc festivitate de premiere, la secția de Etnografie,

„Atelierele se vor desfăşura zilnic, între orele 10.00 -12.00. Manifestarea noastră îşi propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei, motiv pentru care participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în ateliere, cât şi în expoziţia de bază a Secţiei de Etnografie a muzeului.  De aceea, ar fi de preferat ca instituţiile de învăţământ înscrise în concurs să participe şi în cadrul atelierelor cu maxim 15 copii, mai ales pentru socializare şi comunicare. Menţionăm că fiecare instituţie preşcolară şi şcolară trebuie să-şi procure personal materialele necesare confecţionării mărţişoarelor. Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maxim 25 de mărţişoare până pe 01 martie a.c., ora 16.00, la Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, (Casa Băniei). Un juriu format din artişti plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor va stabili premiile”, au transmis reprezentanții Muzeului Olteniei.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celor mai originale mărţişoare vor avea loc pe 7 martie, la sediul Secției de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova (Casa Băniei), la ora 11.00.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.