Investiţie de 24.000 de euro într-un laborator al Facultăţii de Automatică din...

Investiţie de 24.000 de euro într-un laborator al Facultăţii de Automatică din Craiova

6,019
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Continental Automotive Systems Sibiu, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, a investit 24.000 de euro în dotarea unui laborator al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova, acesta fiind inaugurat marţi. Pe lângă această investiție, alți 20.000 de euro vor fi investiți în acest laborator, în 2019.

Universitatea din Craiova a încheiat în 2017 un parteneriat strategic cu Continental Automotive Systems Sibiu. Acest contract menționează investiții financiare pentru dotarea laboratoarelor, susținerea de competiții studențești și evenimente, precum și în alte inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică în cadrul Universității din Craiova.

De asemenea, cei mai buni 20 de studenți de la programele de studii de interes pentru Continental, vor beneficia de burse în valoare de 500 de lei pe lună, fiecare.

„Parteneriatul cu Continental Sibiu este un exemplu de oportunitate fericită și un real câștig pentru ambii parteneri. Facultatea noastră reușește din nou să stea aproape de cerințele pieței muncii și să răspundă prompt semnalelor acesteia. Studenții noștri și colectivul de cadre didactice primesc confirmarea propriei pregătiri tehnice prin fructificarea diferitelor tipuri de colaborări dezvoltate în cadrul acestui parteneriat: creștere profesională prin stagii de practică, internship-uri, concursuri, proiecte comune de cercetare-dezvoltare. Salutăm încă o dată, pe această cale, pragmatismul, generozitatea și deschiderea companiei Continental Sibiu” a declarat Dan Selișteanu, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.

„Continental Sibiu este o companie în continuă creștere şi pentru ca aceasta să fie sustenabilă, avem nevoie de angajati bine pregătiți. Investiția în universități ne ajută în primul rând pe noi, să avem angajații de care avem nevoie, dar și societatea în general, prin creșterea calității forței de muncă” a declarat dl. Oswald Kolb, manager general al Continental Automotive Systems Sibiu.

Foto arhivă.

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7120

  Normal… Sibiu, Cluj, Timisoara sunt poli de cercetare si dezvoltare.. emigreaza cat mai multi tineri din Craiova spre zona de Vest a tarii.

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   26-04-2011
  Mesaje
  35

  Sunt 16 banci * 2 locuri = 32, daca impartim 24000/32=750euro / loc mai putin decat o placa video RTX2080 de la Nvidia,, marea investitie mare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.