Investiție de peste 30 milioane de lei în sănătate

Investiție de peste 30 milioane de lei în sănătate

4.013
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consiliul Județean Dolj a investit un buget de 30 milioane de euro în sănătate. Anul acesta, CJ dispune de un buget propriu de 479.069.000 de lei, dintre care, 33.113.680 de lei, vor îi va plasa acestui sector.

De asemenea, pentru modernizarea Clinicii de Cardiologie Intervențională si Chirurgie Cardiovasculară, din curtea Spitalului Județean de Urgență, investiție începută în 2014, suma de bani investită a ajuns la 7,5 milioane de euro.

,,Vom aduce la nivelul exigențelor europene spațiul în care funcționează Unitatea de Primiri Urgențe, unde ajung în fiecare an peste 130.000 de pacienți din regiunea noastră. Investiția vizează, pe de o parte, modernizarea clădirii existente a UPU, dar și creșterea de peste patru ori a suprafeței destinate medicinei de urgență, în acord cu intensitatea și amploarea activității desfășurate. Dintre dotările moderne cu care este prevăzută clădirea, a fost montat sistemul de transport pneumatic, prin intermediul căruia între diversele departamente vor putea fi expediate rapid medicamente și materiale medicale, probe destinate analizelor de laborator, rezultate și alte documente. Această investiție era absolut necesară, ținând cont de complexitatea acestui imobil, care cuprinde module de consultații pentru diferite specialități, bloc operator propriu, cu două săli pentru intervenții chirurgicale, laborator și chiar un modul educațional, pentru cursuri și conferințe“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Pentru continuarea lucrărilor din Unitatea de Primiri Urgențe au fost alocați 5.000.000 de lei. De asemenea, 6.900.000 de lei au fost investiți pentru dota­rea cu echipamente ăn acest sector.

Având în vedere sumele de bani alocate pentru modernizare, județul Dolj este primul din țară din punct de vedere al investițiilor în domeniul sănătății.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.