DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Anul trecut, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-a  constatat o scădere cu 7,3 % a infracțiunilor sesizate față de anul 2020.

De asemenea, reprezentanții IPJ Dolj spun că analiza situaţiei operative reliefează o scădere de aproximativ 10% a infracţiunilor contra patrimoniului, față de perioada similară 2020.

Infracţiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ faţă de anul trecut, fiind sesizate cu 16,13 % mai puține fapte.

Și infracțiunile contra persoanei au cunoscut un trend descendent, fiind sesizate cu 15,45 % mai puține decât în anul 2020.

„În anul 2021, polițiștii doljeni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea acestor genuri de infracţiuni, scopul fiind realizarea unei pregătiri antiinfracţionale a populaţiei pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu”, transmite IPJ Dolj.

Totodată, în perioada analizată, polițiștii au intervenit la 2.014 situații de violență domestică, 1.799 fiind sesizate prin apeluri de urgență SNUAU 112.

În urma intervenţiilor poliţiştilor au fost constatate 1.115 fapte de natură penală, 527 fiind comise în mediul urban și 588 în mediul rural.

Totodată, poliţiştii au emis 242 de ordine de protecție provizorii, 138 fiind transformate în ordine de protecție.

Tot în perioada analizată, polițiștii doljeni au întocmit 74 de dosare penale pentru încălcarea ordinului de protecție sau a ordinului de protecție provizoriu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.