IPJ Dolj: Măsuri pentru bună desfășurare a alegerilor

IPJ Dolj: Măsuri pentru bună desfășurare a alegerilor

883
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În contextul alegerilor prezidențiale de duminică, 10 noiembrie, Ministerul Afacerilor Interne are ca prioritate principală desfășurarea în condiții de siguranță publică a scrutinului la nivelul întregii țări, transmit reprezentanții IPJ Dolj. 

Materialele necesare votării au fost distribuite la nivelul judeţului nostru, sub pază, și așa vor rămâne până ce vor ajunge în secțiile de votare.

Toate materialele vor fi preluate sâmbătă de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

„Reamintim că, în cadrul secțiilor de vot, potrivit legii, măsurile de organizare și cele de ordine publică necesare pentru ca scrutinul să decurgă în bune condiţii sunt în responsabilitatea preşedinților birourilor electorale ale secţiei de votare. În sprijin, președinții secțiilor de vot au la dispoziție efectivele asigurate de Ministerul Afacerilor Interne sau de primar”, menționează reprezentanții IPJ Dolj.

Aproximativ 550 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri operative vor asigura duminică paza și protecția celor 531 de secții de votare din judeţul Dolj.

La nivelul localurilor de vot, structurile MAI au finalizat  controalele și verificările tehnice de specialitate, cu privire la condițiile ce trebuie îndeplinite din punct de vedere al securității și din punct de vedere al măsurilor de prevenire și de intervenție în caz de incendiu.

Ordinea publică la nivelul judeţului va fi asigurată de peste 300 de angajați ai ministerului, iar, totodată, peste 80 de specialişti vor fi pregătiți să verifice și să soluționeze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale.

În total, duminică, pentru desfășurarea procesului electoral în condiții de maximă siguranță, la nivelul judeţului Dolj vor fi mobilizați aproximativ 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

La alegerile de duminică, alegătorii pot vota la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care în ziua votului se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.

În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, aceste trei tipuri de pașaport pot fi folosite pentru a vota și de către cetățenii români care votează în străinătate.

 

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7632

  Duminica la VOT !!

 2. #2
  Member
  Data de inscriere
   11-02-2006
  Mesaje
  149

  Hai cu suedeza !

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  278
  Citat Mesaj initiat de tibi_9
  Hai cu suedeza !

  Care, aia de la Cluj ? Eu stiu ca este „sud africanca” pe acolo si-a facut veacul cu barbaso ala babalac

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.