IȘJ Dolj: Simularea Examenului de Evaluare Națională se va desfășura în condiții...

IȘJ Dolj: Simularea Examenului de Evaluare Națională se va desfășura în condiții normale

5.742
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Simularea Examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura în condiții normale, au anunțat, astăzi, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dolj. Aceștia au adus lămuriri și legat de alte activități care urmează să aibă loc în week-end.

Astfel,

  • Proba de Limba şi literatura română, va fi luni, 5 martie 2018, iar cea de Matematică, marţi, 6 martie 2018, în toate unitățile școlare. La această simulare vor participa 5319 elevi, informază IȘJ Dolj, care a mai precizat că, ”joi, 01 martie 2018, s-a desfășurat, în bune condiții, simularea tehnică în toate unitățile școlare”.

Repartizarea pentru completarea normei didactice și inspecțiile la clasă, reprogramate

În vederea respectării Calendarului mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2018 – 2019, conform Metodologiei – cadru pentru anul şcolar 2018-2019, anexă la OMEN nr. 5485/13.11.2017, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj va avea loc luni, 05 martie 2018, ședința de repartizare pentru completarea normei didactice după programul atașat prezentului Comunicat, începând cu ora 13.00, în sala Amfiteatru. Inspecțiile la clasă și probele practice/orale, conform precizărilor primite de la MEN azi, 02.03.2018, au fost reprogramate pentru luni, 05.03.2018, în intervalul orar 08.00-12.00, în unitățile de învățământ unde nu se desfășoară simularea evaluării naționale. Programarea acestora se găsește postată pe site-ul www.isjdolj.ro”, se arată în comunicatul IȘJ Dolj.

Olimpiadele au loc sâmbătă

Cu privire la organizarea și desfășurarea Olimpiadelor școlare, etapa județeană, în data de 03.03.2018, conform programării și precizărilor MEN, sâmbătă, 03.03.2018, începând cu ora 07.00, în Județul Dolj se vor desfășura 8 olimpiade după cum urmează:

  • Olimpiada de Biologie – Școala Gimnazială “Alexandru Macedonski” Craiova,
  • Olimpiada Județeană de Limbi Romanice – Colegiul ” Ștefan Odobleja” Craiova
  • Olimpiada Județeană de Limba Engleză – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova
  • Olimpiada de Limba Rusă – Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova
  • Olimpiada de Geografie – Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” Craiova
  • Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru Învățământul Laic – Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Craiova
  • Olimpiada de Religie Ortodoxă pentru Seminariile Teologice – Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul” Craiova
  • Olimpiada de pedagogie-psihologie – Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova.

”În centrele de concurs a fost asigurată logistica necesară bunei desfășurări a olimpiadelor (imprimantă color, alb negru, certificat SSL, tipizate, etc.)”, arată reprezentanții IȘJ Dolj.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, suplimentar, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a mai precizat că a solicitat directorilor unităților de învățământ unde se desfășoară olimpiadele să asigure:

  • înlăturarea zăpezii și deblocarea căilor de acces în incinta școlilor;
  • folosirea materialelor antiderapante în toate spațiile afectate și pe căile de acces, pentru a fi evitate accidentările;
  • monitorizarea prin personalul de specialitate a funcționării în bune condiții a instalațiilor de încălzire, alimentare cu apă, gaze și energie electrică;

De asemenea, inspectorii de specialitate și directorii unităților implicate, au primit confirmarea participării tuturor cadrelor didactice (membrii comisiilor, evaluatori, supraveghetori) și a personalului nedidactic necesar unei bune desfășurări a acestor olimpiade.

Elevii participanți au fost informați de profesorii coordonatori cu privire la programul de desfășurare a olimpiadei.

La nivelul județului sunt înscriși, pentru a participa sâmbătă, 03.03.2018, la olimpiade 650 elevi. De asemenea, vor fi prezenți 136 profesori evaluatori și 84 profesori supraveghetori.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.