UPDATE/ A aterizat pe Aeroportul Craiova, dar a locuit în Gorj. Italianul...

UPDATE/ A aterizat pe Aeroportul Craiova, dar a locuit în Gorj. Italianul depistat cu coronavirus a fost în vizită la Craiova. A avut întâlniri de afaceri

9.202
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bărbatul din Italia, în vârstă de 71 de ani, care este  primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, s-a întors din Craiova, săptămâna trecută, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU.

UPDATE/ „Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.
De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, transmite DSU.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU, iatlianul a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie, perioadă în care a făcut mai multe vizite.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, se arată într-o informare de presă.

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini. A fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7664

    Luati-va provizii ca e groasa treaba. Mai aveti putin timp pana nu se inchide tot si e carantina totala.
    Profitati de fereastra de timp disponibila.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    473

    Da…chiar asa..hai sa ne panicam toti,sa nu mai gandim logic si sa luam cu asalt magazinele! ca vine apocalipsa!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.