Juniorii doljeni cu cele mai bune rezultate în domeniul fotbalului, premiați în...

Juniorii doljeni cu cele mai bune rezultate în domeniul fotbalului, premiați în cadrul Galei „Ilie Balaci”. Fiica marelui fotbalist, prezentă la Craiova unde va da lovitura de start a meciului Craiova-Gaz Metan

1.736
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cei mai buni fotbalişti juniori din județul Dolj au fost premiați, miercuri, în cadrul primei ediții a Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”, organizate la Craiova, evenimentul cinstind memoria „Minunii Blonde”. Fotbalistul anului a fost desemnat Valentin Mihăilă, jucător al Universităţii Craiova.

Prezentă la eveniment, fiica marelui fost fotbalist, Lorena Balaci, le-a recomandat părinților juniorilor care iubesc fotbalul să îi susțină pe copii în demersul dar „să nu devină niciodată antrenori pentru ei”, sfat pe care aceasta l-a primit de la tatăl său.

„Tata a plecat mult prea devreme dintre noi. Este al oltenilor, dar să nu uităm că aparține întregii Românii. Tata a iubit mult copiii, am mai spus-o. Sunt mulți copii talentați și le recomand părinților acestora să devină orice își doresc pentru copiii lor, prieten, medic, psiholog, dar niciodată să nu devină antrenor. Este sfatul pe care mi l-a dat tatăl meu, în ultimele discuții pe care le-am avut cu acesta în legătură cu fiul meu care bate la ușa fotbalului. Are cine să îi antreneze, sunt oameni care o pot face foarte bine și astfel copiii vor avea doar de câștigat. Mulțumesc autorităților din Craiova pentru această Gală, un eveniment de care sunt sigură că tata este mândru”, a spus Lorena Balaci.

Lorena Balaci va fi prezentă şi pe stadionul Ion Oblemenco, miercuri seară, la ora 20.00, când va da startul partidei dintre Universitatea Craiova şi Gaz Metan Mediaş. Aceasta îi va înmâna premiul, pe stadion, celui care a fost desemnat fotbalistul anului, Valentin Mihăilă. Mijlocaşul în vârstă de 18 ani a evoluat în 15 meciuri pentru Craiova, în actuala ediţie de campionat, numărându-se printre  revelaţiile Ligii 1.

În cadrul Galei organizate la sediul Filarmonicii Oltenia, juniorii au fost premiați de către reprezentanți ai administrației municipale și de către componenți ai Craiovei Maxima.

Rând pe rând, jucătorii Craiovei Maxima au vorbit despre „Minunea Blondă”, fiecare având amintiri cu colegul și prietenul lor, „cel care a plecat mult prea devreme dintre noi”, „cel care a fost imprevizibil ca fotbalist și a și murit imprevizibil” sau „cel care a fost și va rămâne o legendă”, după cum au spus aceștia.

În ceea ce privește premiile, acestea au fost acordate celor mai buni juniori din judeţul Dolj, născuţi între 2000 şi 2009 și celor mai buni trei antrenori.

Legat de viitoarele ediții ale Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, și reprezentanții Agenției Județene de Fotbal Dolj promit un eveniment mult mai amplu,totul în semn de respect față de tot ceea ce a însemnat Ilie Balaci pentru fotbal și comunitate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.