La jumătatea lunii mai încep programele “Rabla” și “Rabla Plus”

La jumătatea lunii mai încep programele “Rabla” și “Rabla Plus”

7,130
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

“Rabla” și “Rabla Plus” iau startul în jurul date de 10 mai, imediat după ce se vor încheia perioadele de dezbateri publice și sesiunea de validare a producătorilor. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Grațiela  Gavrilescu la Antena 3. “Am reușit și chiar ne-am dorit să lansăm deodată ambele programe, atât <<Rabla>>, cât și <<Rabla Plus>>, undeva în jurul datei de 10 mai, pentru că de data aceasta cetățenii sau persoanele juridice care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică beneficiază de o primă de 10.000 de euro și au posibilitatea să beneficieze și de cei 6.500 de lei care înseamnă prima de casare”, a spus Grațiela Gavrilescu.

 

Bugetul alocat programului “Rabla” este de 180 de milioane de lei, iar prima de casare va fi tot 6.500 de lei, cu posibilitatea unui ecobonus dacă se achiziționează o mașină hibrid. “Fiecare cetățean sau fiecare companie care are o mașină mai veche de 10 ani poate să primească o primă de casare de 6.500 de lei, la care se poate adăuga un ecobonus de 1.000 de lei pentru mașinile care au emisii până în 98 de grame CO2 și încă un ecobonus de 1.500 de lei pentru mașinile hibrid”, a mai spus ministrul Mediului.

 

În cazul mașinilor electrtice 100% prima de casare va fi de 45.000 de lei, iar pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, voucherul va fi de 20.000 de lei.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.