La Spitalul ”Victor Babeș” din Craiova va fi pus în funcțiune aparatul...

La Spitalul ”Victor Babeș” din Craiova va fi pus în funcțiune aparatul pentru depistarea rapidă a Coronavirusului

10.229
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova va putea să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de capacitatea de până acum. Aparatul pentru depistarea infecției cu coronavirus, pentru care municipalitatea craioveană a alocat 616.000 lei, a fost achiziționat și, de joi, va fi pus în funcțiune. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, aparatul se montează în aceste momente și în 24 de ore se va putea începe testarea.

Mai precis, este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare). Acest echipament modern permite efectuarea mai multor teste pe zi și cu costuri mult mai mici. ”Sistemul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe”, au mai precizat responsabilii cu comunicarea din carul Primăriei Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.