Leon, puiul de leu al Grădinii Zoologice Craiova, sărbătorit

Leon, puiul de leu al Grădinii Zoologice Craiova, sărbătorit

1.668
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Leon, puiul de leu al Grădinii Zoologice din Craiova, împlinește la sfârșitul acestei săptămâni un an și va fi sărbătorit de către cei care au grijă de el, craiovenii având posibilitatea să participe la evenimentul ce va avea loc vineri, la ora 12.00,  în zona grotei în care s-au aflat urșii.

Potrivit reprezentanților RAADPFL Craiova, angajații grădinii zoologice vor hrăni animalele, iar copiii vor avea posibilitatea să cunoască povestea fiecărui animal de la zoo.

Leon s-a născut în captivitate la zoo Craiova, pe 11 noiembrie 2017. Nu a fost acceptat de mamă, motiv pentru care a fost îngrijit de către angajați, hrănit cu biberonul din două în două ore cu lapte praf, ținut la căldură, în biroul administratorului Grădinii Zoologice. S-a creat o legătură frumoasă, o legătură strânsă între angajații de la zoo, micul pui de leu și comunitate.

Leon și-a câștigat în scurt timp foarte mulți prieteni de toate vârstele.

„Începând din luna octombrie, Grădina Zoologică din Craiova are noi membri. Este vorba de doi cerbi lopătari și o femelă leu, în vârstă de șase luni. Felina se numește Tina și a fost donată de Circul Las Vegas Vargas, grădinii zoologice din Reșița, care la rândul ei a donat-o grădinii din Craiova. După perioada de carantină, Tina a fost mutată în urmă cu o săptămână în țarc alături de Leon. Ne bucurăm de fiecare data când putem aduce surprize vizitatorilor grădinii zoologice”, spune Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Foto: Radio Oltenia Craiova

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.