Lia Olguța Vasilescu este primarul în funcție al Craiovei. A depus jurământul...

Lia Olguța Vasilescu este primarul în funcție al Craiovei. A depus jurământul în faţa unui judecător

3.043
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,50)

Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să-şi preia mandatul de primar al Craiovei, la mai bine de o lună după ce a câştigat alegerile locale.

Olguța Vasilescu a depus jurământul în faţa unui judecător desemnat, în camera preliminară, având în vedere că, vineri, şedinţa de îndată a Consiliului Local Craiova nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

Astfel, Olguţa Vasilescu a depus jurământul la instanţă pentru ca oraşul să nu rămână fără primar.

„De azi sunt primarul în exercițiu al Craiovei, după ce, de dimineață, am depus în Camera de Consiliu jurământul în fața unui judecător desemnat. Deci, toată șarada asta, că ținem ședințe, nu venim la ședințe, convocăm ședințe, și tot ce s-a întâmpat în ultima perioadă, cu scopul vădit de a mă împiedica să depun jurământul și de a prelua prerogativele de primar, trebuie să înceteze. După această ședință, care nu s-a ținut din lipsă de cvorum, voi invita liderii celor două partide, care au absentat astăzi, pentru a ne pune de acord asupra datei următoarei ședințe. Până nu am o discuție cu liderii celor două partide din CL, CL care e blocat, nu voi lua o decizie. Așa cum ați văzut până acum, am întins o mână majorității din CL, în sensul că am fost rugată de domnul Vasile (consilierul local Marian Vasile n.r.) acum câteva zile să accept urna mobilă, să nu contestăm dacă urna mobilă merge la domnul Săuleanu (consilierul local Lucian Săuleanu n.r.) acasă. Am fost de acord, e un drept constituțional, până la urmă, să-și exercite votul consilierul nou ales. Mai ales că există varianta ca după ce iese domnul consilier din izolară să fie un alt consilier care să intre într-o astfel de situație. Și, atunci, o să tot prelungim toate aceste termene. Deși am acceptat toate cererile lor, văd că nu vor o colaborare pentru următorii patru ani. Au început-o prost, au început-o cu stângul, au început-o făcându-și niște calcule vizavi de exercitarea mandatului meu de primar, care le-au fost infirmate astăzi tocmai pentru că am depus jurământul în Camera de Consiliu. Din acest moment, vor discuta cu mine în calitate de primar al Craiovei”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Totodată, secretarul municipiului a anunțat că, având în vedere ca la ședință s-au prezentat doar 9 consilieri, nu se pot vota celelalte puncte de pe ordinea de zi. Consilierii PNL și USR au refuzat să participe la ședință.

3 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   19-01-2008
  Mesaje
  53

  JUramantul ”duamnei” e lovit de nulitate pt ca art 150 din codul administrativ spune explicit ca tb depus in fata Consiliului intrunit in majoritate! In Camera de Consiliu, jurământul în fața unui judecător desemnat NU POATE avea loc decat dupa 60 de zile de la validarea mandatului , iar aceasta perioada de 60 de zile este departe de a se fi scurs!!! Restuț e cancan ieftin si mahalageala de rigoare!!!

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9554

  De retinut ticalosia consilierilor penele & usere de a nu se prezenta la sedinta de investire a primarului , astfel incat problemele stringente ale orasului sa poata fi rezolvate .
  Javrele astea au fost mereu o frana in calea dezvoltarii , mereu au produs intarzieri proiectelor in derulare .
  Cred ca trebuie sanctionati la vot de cei care au avut de suferit din cauza lor .Rusine !

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.