DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat de infectare cu COVID-19. Persoanele care vin din aceste state vor sta 14 zile în carantină, măsura intrând în vigoare de astăzi.

Sunt 30 de țări, pe care Comitetul Național pentru Situații de Urgență le-a inclus pe lista zonelor de risc epidemiologic mare.

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveţia, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franţa, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croaţia, Olanda, Italia, Bosnia şi Herţegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania, Danemarca (urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus SARS-CoV-2).

Persoanele care sosesc în România din statele prevăzute în lista menționată și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină după a 10 zi dacă face un test pentru Covid în cea de-a opta zi, iar rezultatul este negativ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.